Syringa vulgaris 'Lucie Baltet'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa vulgaris 'Lucie Baltet' is een variëteit van de gewone sering die bekend staat om zijn prachtige en geurige bloemen. Deze plant heeft grote trossen lila bloemen die in het voorjaar bloeien en een heerlijke geur verspreiden. De bloemen van 'Lucie Baltet' trekken vlinders en bijen aan. Het blad van deze struik is groen en hartvormig. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Syringa vulgaris 'Lucie Baltet' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt ze in het voorjaar weer terug. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is verstandig om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Seringen zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen het best in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Snoeien na de bloei helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft ruimte nodig om zich uit te kunnen spreiden en groeien, zorg voor voldoende ruimte om dit te faciliteren. Zorg voor een locatie waar de plant voldoende zonlicht en luchtstroom ontvangt voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden en de gezondheid te bevorderen.

  De Syringa vulgaris 'Lucie Baltet' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. De plant zal minder goed groeien en bloeien wanneer hij constant in de schaduw staat. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Syringa vulgaris 'Lucie Baltet' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar van de bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van bestuiving en biodiversiteit.

  Ja, de plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook kleine dieren aantrekken die zich voeden met de bloemen of zaden. Het is een waardevolle toevoeging voor een gevarieerde tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Planten in de volle grond hebben over het algemeen minder snel last van uitdroging dan planten in pot.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Hyacint hebben een bittere smaak en zijn niet geschikt voor consumptie. Het is geen eetbare plant en wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in de tuin.

  Ja, de Syringa vulgaris 'Lucie Baltet' heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte bladerdek en houtige stengels. Het kan helpen om achtergrondgeluiden te absorberen en de omgeving rustiger te maken. Daarnaast kunnen planten in het algemeen bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en een groenere leefomgeving.

 • Snoei de struik direct na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Vermijd snoeien in de winter, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor een optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aanbevolen om deze plant in de winter te beschermen door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  De plant moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken, zoals compost of mestkorrels. Daarnaast kan in het groeiseizoen vloeibare meststof worden gegeven om de planten van extra voedingsstoffen te voorzien. Het is belangrijk om de bemesting volgens de instructies op de verpakking toe te dienen om overbemesting te voorkomen.

  Mulch de grond rondom deze plant met een laag organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag indien nodig om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het best in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een gezonde groei van de plant. Het gebruik van tuinturf kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen indien nodig.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, spint en wolluizen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en indien nodig de beestjes te verwijderen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of door het inschakelen van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen door de plant te voorzien van goede groeiomstandigheden en voldoende licht en lucht.

 • Omschrijving

  Syringa vulgaris 'Lucie Baltet' is een variëteit van de gewone sering die bekend staat om zijn prachtige en geurige bloemen. Deze plant heeft grote trossen lila bloemen die in het voorjaar bloeien en een heerlijke geur verspreiden. De bloemen van 'Lucie Baltet' trekken vlinders en bijen aan. Het blad van deze struik is groen en hartvormig. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.