Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott' er en smuk og velduftende syren med dobbelte blomster i en lys lavendelfarve. Denne busk kan blive op til 3 meter høj og blomstrer fra sen forår til tidlig sommer. 'Miss Ellen Willmott' er en meget vinterhård plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges i buketter. Denne syren har en kompakt vækstform og er et ægte blikfang i enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende haveplante, som vil være nøgen i løbet af vintermånederne.

  Planten er godt vinterhårdfør til omkring -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet til kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren for at undgå skader.

  Syringa vulgaris 'Frøken Ellen Willmott' er en let at vedligeholde plante og har få specifikke behov. Denne haveplante er vinterhårdfør og kræver kun basispleje såsom regelmæssig vanding og let beskæring om foråret.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Hold en afstand på ca. 2-3 meter mellem forskellige eksemplarer for at sikre tilstrækkelig luftstrøm. Sørg for, at planten har nok plads til at vokse uden at kvæle andre planter.

  Planten Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott' trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst og blomstring. Det frarådes at placere planten i fuld skygge.

  Syrenbusken Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott' har brug for vand ca. 2 gange om ugen, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men undgå at lade rødderne sidde i vand for at undgå rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de duftende blomster og nektar, den producerer. Det er et attraktivt valg til haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott' er en populær haveplante, der tiltrækker bier med deres nektarrige blomster. Derved bidrager planten til biodiversiteten i haven. Derudover kan fugle og insekter drage fordel af den skjul, som planten tilbyder.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare op til ca. 2 uger.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt i en solrig omgivelse. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre ordentligt. Under de rette forhold vil planten trives godt i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ plante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster. Indtagelse af planten kan føre til maveproblemer eller forgiftning.

  Ja, Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott' har lyddæmpende egenskaber på grund af de tætte blade og grene. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven. Det er dog ikke en specifik lyddæmpende plante som f.eks. bambus.

 • For at holde planten sunde, anbefales det at beskære døde og beskadigede grene direkte efter blomstring om foråret. Fjern også eventuelle uønskede skud. Skær ikke for drastisk, for at bevare plantens form og blomstring.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet. Undgå, at planten står i fugtig jord for længe for at forhindre rådne rødder.

  Planten trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer ud. Tilføj om nødvendigt ekstra næringsstoffer til pottemulden for at stimulere væksten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig og frugtbar jord. En jord med en neutral pH-værdi er ideel for optimal vækst og blomstring. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden, men undgå vandbåren oversvømmelse.

  Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott' trives bedst på en solrig placering. Planten har brug for veldrænet jord og kan vokse både i jorden og i en potte. Beskyt planten mod stærk vind og frost.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost om vinteren ved f.eks. at anvende et lag muld omkring rødderne. Du kan også dække planten til med fiberdug eller bobleplast. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod kold vind og frost.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Sørg for en veldrænet jord og beskær planten efter blomstring for at bevare formen. Gød planten om foråret for en sund vækst og blomstring.

  Havplanter kan gødes om foråret med organisk gødning for at fremme vækst og blomstring. Brug f.eks. en gødning specielt til blomstrende planter for en god udvikling. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næring, men undgå overgødning for at undgå skader.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtvækst. Mulch kan også hjælpe med at forbedre jordkvaliteten og bevare en konstant temperatur omkring plantens rødder. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt for at optimere plantens vækst.

  Denne plante trives bedst i jord med en neutral til let sur pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Test jordens surhedsgrad regelmæssigt for at optimere plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr i denne havplante kan naturlige bekæmpelsesmetoder bruges såsom at sprøjte med en opløsning af vand og sæbe eller indføre naturlige fjender som marihøns. At regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr og manuelt fjerne skadedyr kan også hjælpe med at holde planten sund. Kemiske pesticider kan også anvendes, men skal anvendes med forsigtighed for at undgå skade på planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  Syringa vulgaris 'Miss Ellen Willmott' er en smuk og velduftende syren med dobbelte blomster i en lys lavendelfarve. Denne busk kan blive op til 3 meter høj og blomstrer fra sen forår til tidlig sommer. 'Miss Ellen Willmott' er en meget vinterhård plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og kan også bruges i buketter. Denne syren har en kompakt vækstform og er et ægte blikfang i enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.