Syringa vulgaris 'Mme Antoine Buchner'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa vulgaris 'Mme Antoine Buchner' is een cultivar van de gewone sering die bekend staat om zijn prachtige bloemen. Deze plant produceert grote trossen met lavendelkleurige bloemen die heerlijk geuren. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. De struik wordt ongeveer 2 tot 3 meter hoog en heeft een opgaande groeiwijze. 'Mme Antoine Buchner' is een sierlijke en elegante toevoeging aan de tuin, perfect voor liefhebbers van seringen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt. Het is geen groenblijvende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de wortels goed bedekt zijn tijdens koude periodes.

  Syringa vulgaris 'Mme Antoine Buchner' staat bekend als een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het enige wat deze plant nodig heeft is voldoende zonlicht, regelmatig water geven en jaarlijks snoeien na de bloei. Met deze eenvoudige verzorging zal de plant gezond en mooi bloeien.

  Deze plant heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, lucht en water krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei beperkt zijn en zal de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige omgeving te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, vooral tijdens warme zomermaanden. Controleer regelmatig de grondvochtigheid voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn zoete geur en nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege zijn aantrekkingskracht op deze nuttige bestuivers. Het helpt bij het behouden van de biodiversiteit en het stimuleert de groei van andere planten in de omgeving.

  Syringa vulgaris 'Mme Antoine Buchner' trekt bijen, vlinders en vogels aan en draagt daardoor bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt voedsel en beschutting voor verschillende insecten en dieren. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in droge periodes en de grond goed te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is het beste om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen, maar de Syringa vulgaris 'Mme Antoine Buchner' valt hier niet onder. Het is voornamelijk een sierplant die bekend staat om zijn geurige bloemen en aantrekkelijke uiterlijk in de tuin. Het kan wel helpen om een groene omgeving te creëren die rustgevend is voor de geest.

 • Snoei deze plant na de bloei om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode en zieke takken en knip oude takken weg om ruimte te maken voor nieuwe groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels te langdurig in drassige grond staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Gebruik een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplanten moet goed doorlatend zijn, met een voorkeur voor een neutrale tot licht zure pH. Daarnaast gedijen ze het beste op een voedzame bodem die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en ervoor te zorgen dat de bodem niet te nat of te droog is.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Planten kunnen ook baat hebben bij een beschutte locatie tegen koude wind.

  Snoei de plant direct na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Voeg in het voorjaar meststoffen toe voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor Tuinplanten die rijk is aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei rondom de plant. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voedt de bodem na verloop van tijd. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  De ideale bodem voor deze tuinplanten heeft een neutrale tot licht alkalische pH, met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant remmen, dus zorg voor een goede bodemstructuur en voeding voor optimale resultaten. Overmatige zouten in de bodem kunnen ook schadelijk zijn voor de plant, dus vermijd zoute grond.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan er gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast kunnen regelmatig inspecties worden uitgevoerd om eventuele plagen vroegtijdig te signaleren en te behandelen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook een optie zijn om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Syringa vulgaris 'Mme Antoine Buchner' is een cultivar van de gewone sering die bekend staat om zijn prachtige bloemen. Deze plant produceert grote trossen met lavendelkleurige bloemen die heerlijk geuren. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. De struik wordt ongeveer 2 tot 3 meter hoog en heeft een opgaande groeiwijze. 'Mme Antoine Buchner' is een sierlijke en elegante toevoeging aan de tuin, perfect voor liefhebbers van seringen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.