Syringa vulgaris 'Monique Lemoine'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa vulgaris 'Monique Lemoine' er en variant af den almindelige syren med smukke hvide blomster. Blomsterne har en dejlig duft og blomstrer om foråret. Denne plante bruges ofte som prydbusk i haver og parker på grund af den smukke blomsterpragt. 'Monique Lemoine' er en kompakt busk, der kan blive omkring 2 meter høj. Denne syren er et populært valg på grund af de attraktive blomster og duften, som tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Syringa vulgaris 'Monique Lemoine' er ikke stedsegrøn og taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende haveplante, der vil danne nye blade om foråret.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under -10 grader Celsius. I vinterperioden anbefales det at undgå frostskader.

  Ja, denne plante er generelt ret let at vedligeholde. Den har kun brug for regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning. Derudover er det vigtigt at fjerne visne blomster og beskære planten efter blomstringen.

  Der kræves cirka 2 til 3 meter plads til Syringa vulgaris 'Monique Lemoine' for at vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luftcirkulation. Tag også hensyn til eventuelle nærliggende planter eller strukturer, der kan hindre væksten.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. For meget skygge kan hæmme væksten og reducere blomstringen. Det anbefales at udsætte planten for mindst 4-6 timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Giv planten vand, når det øverste lag jord føles tørt. Om sommeren kan dette betyde, at planten har brug for vand en til to gange om ugen. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rådne rødder.

  Ja, Syringa vulgaris 'Monique Lemoine' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og farven af dens blomster. Det er et godt valg, hvis du gerne vil byde disse insekter velkommen i din have.

  Ja, bladene og blomsterne på denne plante kan tiltrække insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er også en smuk tilføjelse til haven og kan fungere som skjulested for små dyr. Det er dog vigtigt at sørge for en varieret beplantning for at optimere stimuleringen af biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen varer cirka to til tre uger.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og foretrækker et sted med masser af lys. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet, og at planten får tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Det er en stærk og vinterhårdfør plante.

  Nej, blomsterne og bladene på Syringa vulgaris 'Monique Lemoine' er ikke spiselige og kan endda være giftige, hvis de indtages. Det er derfor vigtigt ikke at indtage denne plante.

  Ja, Syringa vulgaris 'Monique Lemoine' har et tæt løvtag, der kan dæmpe lyd. Placer planten i nærheden af en travl veje eller støjende område for det bedste resultat. Løvtaget absorberer lydvibrationer og kan gøre omgivelserne lidt mere stille.

 • Det anbefales at klippe de visnede blomster væk efter blomstringen. Fjern også døde og syge grene for en sund vækst. Beskær om foråret det gamle træ for at fremme blomstringen.

  De haveplanter har brug for regelmæssig vanding under tørre perioder, men sørg for, at jorden ikke bliver for fugtig. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene for at undgå skimmel. Et lag muld kan hjælpe med at holde på fugtigheden og holde planten sund.

  Denne plante trives godt i løs og veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Giv regelmæssigt gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar jord med en neutral surhedsgrad. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkelig fugtig, men undgå vandoverløb. Det anbefales at berige jorden årligt med kompost eller organisk gødning.

  Sørg for, at planten er placeret på en solrig placering med godt drænet jord. Planten trives godt i en blomsterbed eller som en enkeltstående plante i haven. Beskyt planten mod stærk vind.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten til med f.eks. halm eller blade. Derudover er det en god idé at placere planten et beskyttet sted for at undgå frostskader.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde blomster og grene for at fremme væksten og bevare formen. Gød planten om foråret for en sund vækst og blomstring.

  For at opnå en god vækst og blomstring af haven planter er det vigtigt at gøde årligt. Brug organiske gødninger for en sund plantevækst og blomstring. Gød i foråret og eventuelt igen om sommeren for optimale resultater.

  Det anbefales at dække jorden omkring planten med muld for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op mod plantens stamme for at undgå kvælning.

  Planten trives bedst i en neutral til let syreholdig jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den ved f.eks. at tilføje kalk. Det anbefales også at gøde planten med næringsstoffer, der opretholder jordens surhedsgrad.

  Planten er følsomme over for bladlus og kan bekæmpes med insekticider. Snegle kan også forårsage skade på planten, især på unge skud. For at bekæmpe snegle kan lokkemidler og diatoméjord anvendes.

 • Beskrivelse

  Syringa vulgaris 'Monique Lemoine' er en variant af den almindelige syren med smukke hvide blomster. Blomsterne har en dejlig duft og blomstrer om foråret. Denne plante bruges ofte som prydbusk i haver og parker på grund af den smukke blomsterpragt. 'Monique Lemoine' er en kompakt busk, der kan blive omkring 2 meter høj. Denne syren er et populært valg på grund af de attraktive blomster og duften, som tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.