Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' is een mooie en geurige sering met paarsroze bloemen. De bloemen bloeien in trossen en verspreiden een heerlijke zoete geur. De struik kan tot 3 meter hoog worden en bloeit in het voorjaar. Het blad van de plant is groen en ovaalvormig. Deze sering is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende struik die zijn bladeren verliest in de herfst. Het is een tuinplant die in het voorjaar bloeit met geurige bloemen.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om voor de winter bescherming te bieden bij extreme kou. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te controleren op eventuele vorstschade.

  Ja, de Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze tuinplanten hebben weinig speciale zorg nodig en gedijen goed in de meeste tuinen. Regelmatig snoeien en voldoende water geven zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en 2 tot 2,5 meter in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Houd ook rekening met de nabijheid van andere planten of objecten die de groei van de plant kunnen belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en mogelijk minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' is een vlinder- en bijenlokkende plant. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege hun nectar en kleurrijke uitstraling. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuiving.

  Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' is een tuinplant die bijdraagt aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende insecten en kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. De plant is geschikt voor in de tuin en kan goed groeien in de volle zon.

  Nee, de plant Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn geurige bloemen. Het consumeren ervan wordt afgeraden.

  Sommige soorten seringen hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun dichte bladerdek en dikke stam. Over het algemeen zijn tuinplanten echter niet specifiek ontworpen om geluid te dempen. Het effect kan dus beperkt zijn.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden direct na de bloei, om de vorm en de gezondheid van de struik te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Probeer de struik niet te drastisch te snoeien, dit kan de bloei verminderen.

  De Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Potgrond voor Tuinplanten is geschikt voor Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding'. Het moet goed doorlatend en voedzaam zijn voor een gezonde groei. Voeg eventueel wat compost toe voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die gemiddeld vruchtbaar is. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen vorstschade in de winter, is het aan te raden om een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kunt u de plant poten op een beschutte plek tegen harde wind en kou. In strenge winters kunnen extra maatregelen, zoals afdekken met vliesdoek, noodzakelijk zijn.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoei. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De plant heeft een voorkeur voor een voedingsrijke grond en kan jaarlijks worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om in het voorjaar en na de bloei te bemesten voor een optimale groei en bloei. Gebruik geen mest met een hoog stikstofgehalte, dit kan de bloei belemmeren.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch rond de basis om vocht vast te houden en onkruidgroei te minimaliseren. Dit kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotten te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan neutrale tot iets zure bodems met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de gezondheid en groei van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je preventief te werk gaan door regelmatig de bladeren en stengels te controleren op insecten. Daarnaast kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten en eventueel een milieuvriendelijke insecticide gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant in goede gezondheid verkeert, zodat hij beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding' is een mooie en geurige sering met paarsroze bloemen. De bloemen bloeien in trossen en verspreiden een heerlijke zoete geur. De struik kan tot 3 meter hoog worden en bloeit in het voorjaar. Het blad van de plant is groen en ovaalvormig. Deze sering is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.