Syringa vulgaris 'Primrose'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syringa vulgaris 'Primrose' is een variëteit van de gewone sering met een lichtgele bloemkleur. De bloemen zijn geurig en verschijnen in lente en verspreiden een heerlijke geur. De plant groeit als een struik met opgaande takken en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. 'Primrose' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin of als eyecatcher in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Syringa vulgaris 'Primrose' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de lente bloeit met gele bloemen. Deze plant behoort tot de tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overleven in ons klimaat.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoeien kan helpen om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Syringa vulgaris 'Primrose' heeft genoeg ruimte nodig om uit te groeien tot een mooie, volle struik. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten en objecten, zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Een plekje in de volle zon met voldoende luchtstroom is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Om ervoor te zorgen dat de plant goed groeit, is het belangrijk om hem voldoende licht te geven. Het is dus aan te raden om de plant in een zonnige omgeving te plaatsen.

  De Tuinplant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Let op dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun aantrekkelijke geur en nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die bestuivers willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij nectar en pollen levert voor bijen, hommels en vlinders. Bovendien kan hij dienen als schuil- en nestplaats voor diverse insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan planten en dieren verhogen.

  Syringa vulgaris 'Primrose' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De plant Syringa vulgaris 'Primrose' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, de bloemen en bladeren van Syringa vulgaris 'Primrose' zijn niet eetbaar voor mensen. Het behoort tot de categorie tuinplanten en krijgt mooie bloemen, maar is niet geschikt voor consumptie. Het wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen vanwege de aantrekkelijke bloemen en geur.

  Ja, de plant Syringa vulgaris 'Primrose' heeft geluidsdempende eigenschappen. Het blad en de takken van deze plant absorberen geluidsgolven en verminderen daarmee geluidsoverlast in de omgeving. Dit maakt het een geschikte keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Snoei ook regelmatig oud hout om de groei van nieuwe takken te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelgroei op de bladeren te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig voeding te geven om de groei en bloei te stimuleren.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde. Vermijd zware en compacte bodems, omdat deze de wortelgroei kunnen belemmeren.

  De Tuinplant" Primrose" groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en regelmatig water krijgt. Vermijd te natte of te droge grond om de optimale groei te bevorderen.

  In de winter is het belangrijk om de wortels van deze plant te beschermen tegen vorst door mulch aan te brengen. Ook kan een laag stro rondom de plant helpen om de kou buiten te houden. Planten in potten kunnen het beste naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens de wintermaanden.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten kunnen in het voorjaar en de zomer bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten. Let op dat de juiste hoeveelheid meststof wordt gebruikt volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemesting kan helpen om een gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Houd de grond vochtig door te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of houtsnippers. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt onkruidgroei. Vernieuw jaarlijks de mulchlaag voor optimale groei en bloei.

  De plant vereist een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende vocht vasthoudt om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kun je gebruik maken van natuurlijke manieren zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep. Daarnaast kan het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen helpen om snel in te grijpen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt over het algemeen afgeraden bij tuinplanten.

 • Omschrijving

  Syringa vulgaris 'Primrose' is een variëteit van de gewone sering met een lichtgele bloemkleur. De bloemen zijn geurig en verschijnen in lente en verspreiden een heerlijke geur. De plant groeit als een struik met opgaande takken en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. 'Primrose' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin of als eyecatcher in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.