Syringa 'Jos?e'

Syringa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Syringa 'José' is een prachtige sering met een compacte groeiwijze en een overvloedige bloei. De bloemen zijn lichtroze van kleur en hebben een heerlijke geur. Deze plant is zeer geschikt voor kleinere tuinen vanwege zijn compacte formaat. De Syringa 'José' bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het is een onderhoudsarme plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst van de struik vallen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme vorst. De plant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant met enige regelmaat te bemesten.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Plant de struik op een locatie met voldoende ruimte om zich optimaal te ontwikkelen.

  De Syringa 'Josee' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger in de grond te voelen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege hun aantrekkingskracht op bestuivende insecten. Het aanplanten van deze plant kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Syringa 'Jos?e' is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om een divers ecosysteem te creëren.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen.

  Nee, Syringa 'Jos?e' is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is beter om de plant uitsluitend voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te absorberen en kan daarom als geluidsdempend worden beschouwd in de tuin. Het blad en de takken helpen geluid te absorberen en te verminderen. Het plaatsen van meerdere van deze planten in de tuin kan bijdragen aan een rustiger omgeving.

 • De plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken. Snoei takken tot net boven een naar buiten gerichte knop om de vorm van de struik te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de voet van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond van goede kwaliteit met voldoende voedingsstoffen is essentieel voor een gezonde groei. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede pH-waarde.

  De plant gedijt het best op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook is het aan te raden om de plant te beschermen tegen koude wind door deze te omringen met een windbrekend materiaal. Geef de plant voldoende water voor de winter om uitdroging te voorkomen.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen om de groei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen aan de grond rondom de wortels van de plant. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de aarde wordt verspreid en vermijd het gebruik van chemische meststoffen. Geef de plant niet te veel mest, omdat dit kan leiden tot een te snelle groei en verzwakking van de plant.

  Het is raadzaam om Syringa 'Jos?e' van mulch te voorzien om de wortels vochtig en beschermd te houden. Mulch kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruid en het behouden van een constante bodemtemperatuur. Kies bij voorkeur organische materialen zoals compost, boomschors of bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen om de pH-waarde van de bodem te optimaliseren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en schoonmaken van de plant helpen om ongedierte te voorkomen. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn tegen verschillende soorten ongedierte.

 • Omschrijving

  De Syringa 'José' is een prachtige sering met een compacte groeiwijze en een overvloedige bloei. De bloemen zijn lichtroze van kleur en hebben een heerlijke geur. Deze plant is zeer geschikt voor kleinere tuinen vanwege zijn compacte formaat. De Syringa 'José' bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het is een onderhoudsarme plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.