Tilia europaea 'Pallida'

Tilia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tilia europaea 'Pallida' is een cultivar van de zomerlinde met een slanke pyramidevormige groeiwijze en een smalle kroon. De bladeren zijn hartvormig, groen en hebben een fijne textuur. In de zomer produceert de boom geurige gele bloemen die bijen aantrekken. De schors van de boom is grijsbruin en gegroefd. Tilia europaea 'Pallida' is een populaire keuze voor parken en lanen vanwege zijn elegante uitstraling en aantrekkelijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot -15°C. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tijdens strenge vorst. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Tilia europaea 'Pallida' is een relatief gemakkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede drainage van de grond. Daarnaast kan de plant af en toe gesnoeid worden om de vorm en omvang te behouden.

  De Tilia europaea 'Pallida' heeft ongeveer 8 tot 10 meter ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen en niet belemmerd wordt door andere planten of obstakels. Zorg dus voor voldoende groeiruimte bij het planten van deze boom.

  De Tuinplant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook in de schaduw groeien. De plant zal echter minder bloemen en bladeren produceren in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te planten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend door de zoete geur en nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan je tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor bijen en andere bestuivers. Daarnaast biedt het ook schuilplekken en voedsel voor verschillende vogelsoorten. Tot slot draagt deze plant bij aan de groene omgeving en variatie in de tuin, wat gunstig is voor verschillende diersoorten.

  De plant bloeit meestal in juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af en toe te verplaatsen naar een iets koelere plek in de tuin voor bescherming tegen te felle zon.

  Nee, de bladeren en bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het is geen eetbare plant.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben een geluidsdempende werking door hun dichte structuur en kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Dit maakt de plant geschikt voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Het beste moment om te snoeien is in de winter of vroege lente. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken en houd een open vorm aan. Verjong de plant door oude takken tot aan de basis af te knippen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te droog wordt, maar vermijd ook dat de wortels in natte grond staan. Voeg indien nodig regelmatig voedingsstoffen toe aan de potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodems met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en in staat is om vocht vast te houden. Voeg organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Deze plant is geschikt voor in de tuin en doet het goed in borders of als solitaire boom.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Bedek de wortels met een dikke laag mulch en wikkel de stam in jute of noppenfolie. Vermijd natte voeten door de plant goed te laten drogen tussen gietbeurten.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Het is belangrijk om regelmatig dode takken te verwijderen en de plant voldoende water te geven. Verder is het aan te raden om jaarlijks wat meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken, zoals compost of mestkorrels. Deze kunnen in de grond worden ingewerkt om de voedingsstoffen geleidelijk af te geven. Overmatige bemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd de dosering nauwlettend in de gaten.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook zorgen voor extra voedingsstoffen voor de plant en de wortels beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant aanligt om rotting te voorkomen.

  De Tilia europaea 'Pallida' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen voor een optimale groei en bloei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Tilia europaea 'Pallida', kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook regelmatig controleren op bladluizen, rupsen en spint kan helpen om ongedierte op tijd te herkennen en te bestrijden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor zowel de plant als het milieu.

 • Omschrijving

  De Tilia europaea 'Pallida' is een cultivar van de zomerlinde met een slanke pyramidevormige groeiwijze en een smalle kroon. De bladeren zijn hartvormig, groen en hebben een fijne textuur. In de zomer produceert de boom geurige gele bloemen die bijen aantrekken. De schors van de boom is grijsbruin en gegroefd. Tilia europaea 'Pallida' is een populaire keuze voor parken en lanen vanwege zijn elegante uitstraling en aantrekkelijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.