Trachelospermum jasminoides

Trachelospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Trachelospermum jasminoides, ook bekend als de sterjasmijn, is een prachtige klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en heerlijk geurende, witte bloemen. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Trachelospermum jasminoides gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan goed tegen droge grond. Het is een wintergroene plant die zowel als klimplant tegen een muur kan groeien of als bodembedekker kan worden gebruikt. Met zijn mooie bloemen en geurige aroma is Trachelospermum jasminoides een prachtige aanwinst voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Trachelospermum jasminoides is groenblijvend van aard. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar door. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn constante groene uitstraling.

  Trachelospermum jasminoides is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. In strenge winters kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden, zoals mulch of een winterhoes. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en voeding. De plant kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw.

  Trachelospermum jasminoides heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Voor een gezonde groei is het belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij optimaal kan gedijen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook gedijen in de schaduw. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei mogelijk langzamer zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  Trachelospermum jasminoides heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om te zorgen voor een gelijkmatig vochtige grond, maar let op dat de plant niet te nat staat. In de winter kan de waterbehoefte wat verminderen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen die ze produceren. Dit maakt ze een goede keuze voor tuinen die veel insecten willen aantrekken. De bloemen bevatten nectar waar vlinders en bijen van kunnen genieten.

  Ja, deze plant trekt verschillende insecten aan en zorgt voor een grotere diversiteit aan flora en fauna in de tuin. Het kan een bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het creëren van een gezonde en natuurlijke habitat. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om de ecosystemen in balans te houden.

  De plant bloeit in de maanden juni tot augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige en warme omgevingen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is om uitdroging te voorkomen. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de plant heeft geen eetbare delen en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft dikke bladeren en kan geluidsdempend werken in een tuin of buitenruimte. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer te verminderen.

 • De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om de groei en bloei te bevorderen. Snoei dode, beschadigde of zwakke takken in het voorjaar na de laatste vorst. Knip lange uitlopers en takken die uit model groeien terug naar een paar centimeter boven een bladoksel.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef water bij de wortels en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. De potgrond dient rijk te zijn aan voedingsstoffen en moet een pH-waarde hebben die geschikt is voor de betreffende plantensoort. Het is aan te raden om potgrond voor tuinplanten te gebruiken die specifiek is samengesteld voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, voedselrijke grond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom wateroverlast.

  De Trachelospermum jasminoides gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Daarnaast kan de plant ook goed gedijen op een plek met lichte schaduw.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, kan je de wortels bedekken met een laag mulch. Indien mogelijk kun je de plant ook beschermen met een vliesdoek of speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en verwijder dode takken. Geef de plant een lichte meststof in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig bij te mesten. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal geschikt is voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Het is aan te raden om Trachelospermum jasminoides te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar na de vorstperiode. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 5,5 en 7,0 op de pH-schaal. Een neutrale tot licht zure bodem is het meest geschikt. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Planten zoals deze zijn gevoelig voor spint en wolluis. Dit kan worden voorkomen door regelmatig de bladeren te inspecteren en zo nodig te behandelen met insecticiden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende luchtvochtigheid om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Trachelospermum jasminoides, ook bekend als de sterjasmijn, is een prachtige klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en heerlijk geurende, witte bloemen. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Trachelospermum jasminoides gedijt goed in de zon of halfschaduw en kan goed tegen droge grond. Het is een wintergroene plant die zowel als klimplant tegen een muur kan groeien of als bodembedekker kan worden gebruikt. Met zijn mooie bloemen en geurige aroma is Trachelospermum jasminoides een prachtige aanwinst voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.