Trachelospermum jasminoides 'Japonicum'

Trachelospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Trachelospermum jasminoides 'Japonicum', også kendt som den japanske stjernejasmin, er en stedsegrøn klatreplante med skinnende, mørkegrønne blade, der producerer en hvidlig blomstring. De små, stjerneformede blomster spreder en dejlig jasminduft om foråret og sommeren. Denne plante er ideel til at dække hegn, mure eller pergolaer og trives godt i fuld sol til halvskygge. 'Japonicum' er en stærk og let at vedligeholde plante, der tåler forskellige vejrforhold godt. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og form.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' er vinterhærdig til ca. -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. fiberdug.

  Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' er nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en robust plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring og tilstrækkeligt med vand er alt, hvad der kræves for en sund vækst.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' har brug for masser af plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at planten har nok plads til at sprede sig og klatre. Det anbefales at plante planten mindst 2 meter væk fra andre planter.

  Denne plante vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan væksten være begrænset, og planten kan have mindre blomstring. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' har brug for regelmæssig vanding under vækstperioden, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke for vandet. Generelt anbefales det at give planten vand en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og den overdådige nektar, den producerer. Det er et populært valg til haver på grund af evnen til at tiltrække vigtige bestøvere.

  Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket kan øge biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder planten skjulesteder og mad til små dyr. Det er bestemt en god tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i månederne maj til juli. Blomstringsperioden kan vare i flere uger til flere måneder, afhængigt af vejrforholdene og plejen.

  Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og solbestandig haveplante. Den kan også trives godt i halvskygge.

  Nej, planten er ikke spiselig, den bruges ofte til dekorative formål i haven på grund af de smukke blomster og blade. At indtage denne plante kan medføre mave-tarmproblemer. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter for at undgå sundhedsproblemer.

  Ja, Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' har lyddæmpende egenskaber, der kan hjælpe med at absorbere og reducere lyde. Den tætte løvskærm af denne plante kan fungere som en buffer og forbedre akustikken i en have eller udendørs rum. Det kan derfor være et godt valg, hvis du leder efter en plante, der virker lyddæmpende.

 • Denne plante bør beskæres bedst i slutningen af vinteren eller begyndelsen af foråret for at opretholde formen og sundheden. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær resten af planten let for at fremme væksten. Sørg for at bruge en skarp beskæringssaks for at undgå skade på planten.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens fod og ikke ovenfra for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst pottemuld til blomstrende planter for optimal vækst.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå stillestående vand. Det anbefales at tilføre jorden kompost eller organisk gødning for optimal vækst og blomstring.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' trives bedst på en solrig placering og trives godt i veldrænet jord. Denne plante kan plantes både i jorden og i en potte. Det er vigtigt at beskytte planten mod kraftig vind.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -10°C og har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse. Ved hård frost kan det være en god idé at dække planten til med fx fiberdug. Sørg også for, at jorden er veldrænet for at undgå frysning.

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten efter blomstringen for at fremme form og vækst. Gød planten om foråret med organiske gødninger for en sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning i vækstperioden for at forblive sund. Brug en speciel gødning til haveplanter og følg den anbefalede dosering på emballagen. Undgå overgødskning for at undgå skade på planten.

  Det anbefales at muldplante med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Dette hjælper med at holde planten sund og nære jorden. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, så planten får tilstrækkelig luft.

  Den ideelle jordens surhedsgrad til Trachelospermum jasminoides 'Japonicum' er let sur til neutral. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. At kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt kan hjælpe med at opretholde en sund vækst af denne plante.

  For denne plante kan for eksempel bladlus, spindemider eller uldlus være et problem. Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på er ved regelmæssigt at kontrollere symptomer og om nødvendigt fjerne de angrebne dele. Brug af biologiske bekæmpelsesmidler kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol.

 • Beskrivelse

  Trachelospermum jasminoides 'Japonicum', også kendt som den japanske stjernejasmin, er en stedsegrøn klatreplante med skinnende, mørkegrønne blade, der producerer en hvidlig blomstring. De små, stjerneformede blomster spreder en dejlig jasminduft om foråret og sommeren. Denne plante er ideel til at dække hegn, mure eller pergolaer og trives godt i fuld sol til halvskygge. 'Japonicum' er en stærk og let at vedligeholde plante, der tåler forskellige vejrforhold godt. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og form.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.