Ulmus hollandica 'Wredei'

Ulmus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Ulmus hollandica 'Wredei' er en kultivar af den hollandske elm med iøjnefaldende, gyldne blade, der dukker op om foråret og bliver grønne igen om efteråret. Denne træ kan nå en højde på 15-20 meter og har en smal krone med en smuk grenstruktur. 'Wredei' er vinterhårdfør og tåler godt luftforurening, hvilket gør den til et godt valg for bymiljøer. Dette træ trives bedst i fugtig, veldrænet jord og er velegnet til både parker og haver. Ulmus hollandica 'Wredei' tiltrækker fugle og er en smuk tilføjelse til enhver landskabshave.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Ulmus hollandica 'Wredei' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og får ny blade om foråret.

  Denne plante er hårdfør indtil cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod kraftige frost for at undgå skader. Om vinteren kan det være nødvendigt at dække planten til eller flytte den til et beskyttet sted.

  Ja, planten er generelt ret nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og beskæring for at forblive sund. Sørg også for, at jorden har god dræning.

  Ulmus hollandica 'Wredei' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, luft og næring i en rummelig have eller bed. Tag højde for den endelige højde og bredde af planten, når du bestemmer plantestedet.

  Ulmu hollandica 'Wredei' vokser godt i skyggen og er velegnet til haver, hvor der ikke er meget direkte sollys. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i forhold med mindre lys.

  Ulmus hollandica 'Wredei' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at overvande planten. Det anbefales at kontrollere jordfugtigheden regelmæssigt, før du vander.

  Den Ulmus hollandica 'Wredei' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der er rige på nektar og pollen. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, er ofte farverige og har duftende blomster.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tilbyder blade, blomster og frø som en fødekilde til forskellige insekter og fugle. Derudover giver planten også skjulesteder og redepladser til forskellige dyr. At tilføje denne plante til haven kan bidrage til at øge biodiversiteten.

  Plantens blomstring finder sted i marts og april månederne. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Planten Ulmus hollandica 'Wredei' kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, bladene, grenene og blomsterne er ikke spiselige for mennesker. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at købe mad i supermarkedet.

  Ja, denne plante har en lyddæmpende virkning, da bladene absorberer og reflekterer lyd. Det kan hjælpe med at dæmpe lyden i plantens omgivelser. Dog er det ikke en fuldstændig lydmur og vil ikke stoppe al lyd.

 • 'Den grusomme' bør beskæres bedst om efteråret eller tidlig vinter. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten i en pæn form. Undgå kraftig beskæring om foråret eller sommeren for at undgå blødning.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Giv hellere regelmæssigt små mængder vand end af og til meget vand.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en potte med huller i bunden for en god dræning.

  Ulmus hollandica 'Wredei' trives bedst i en godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en pH-værdi fra neutral til let sur. Gød planten regelmæssigt med organisk gødning for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Undgå for fugtig eller for tør jord.

  For at beskytte din plante mod frost om vinteren kan du lægge et tykt lag muld omkring rødderne. Det anbefales også at dække frostfølsomme planter med et fleeceklæde eller jutesæk under strenge frostperioder. Hold øje med planten og sørg for, at den ikke tørrer ud i de kolde måneder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig jord. Det anbefales at fjerne døde grene regelmæssigt og gøde planten om foråret. Vand kun, når jorden føles tør.

  De Ulmus hollandica 'Wredei' har brug for regelmæssig befrugtning i vækstsæsonen for at forblive sund og vokse godt. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til havplanter, og sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer. Overbefrugtning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Denne plante nyder godt af et lag muld rundt om rodzonen. Muld hjælper med at holde på fugten, beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og undertrykker ukrudtsvækst. Det anbefales at bruge organisk materiale som blade, træflis eller kompost som muld.

  Haveplanter som Ulmus hollandica 'Wredei' trives bedst i jord med en neutral til let sur surhedsgrad. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En optimal surhedsgrad sikrer en god optagelse af næringsstoffer og fremmer plantens sundhed og vækst.

  Denne plante kan være følsom over for sygdomme og skadedyr som bladlus og larver. For at undgå dette kan du regelmæssigt kontrollere planten for symptomer og om nødvendigt bruge biologiske bekæmpelsesmidler. Sørg også for god ventilation og dræning af jorden for at fremme plantens sundhed.

 • Beskrivelse

  Den Ulmus hollandica 'Wredei' er en kultivar af den hollandske elm med iøjnefaldende, gyldne blade, der dukker op om foråret og bliver grønne igen om efteråret. Denne træ kan nå en højde på 15-20 meter og har en smal krone med en smuk grenstruktur. 'Wredei' er vinterhårdfør og tåler godt luftforurening, hvilket gør den til et godt valg for bymiljøer. Dette træ trives bedst i fugtig, veldrænet jord og er velegnet til både parker og haver. Ulmus hollandica 'Wredei' tiltrækker fugle og er en smuk tilføjelse til enhver landskabshave.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.