Viburnum x bodnantense 'Deben'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum x bodnantense 'Deben' er en løvfældende busk, der er kendt for sin rigelige blomstring i vintermånederne. Blomsterne er lyserøde og dufter skønt, hvilket gør dem til et attraktivt valg for haver, der har brug for lidt farve og duft i de koldere måneder. Busken kan nå en højde på 2-3 meter og trives godt i både fuld sol og halvskygge. Efter blomstringen vises ovale røde bær, som tiltrækker fugle. Viburnum x bodnantense 'Deben' er en vinterhård og let at vedligeholde plante, der kan være en smuk tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viburnum x bodnantense 'Deben' er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og får nye blade om foråret. Det er en løvfældende busk.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor tåle temmelig lave temperaturer i løbet af vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost.

  De Viburnum x bodnantense 'Deben' er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt særlig pleje. Den trives godt i de fleste jordtyper og er sjældent plaget af sygdomme eller skadedyr. Regelmæssig beskæring fremmer en sund vækst og blomstring.

  Viburnum x bodnantense 'Deben' har brug for plads til at vokse til en voksen størrelse, sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter. Planten kan nå en bredde og højde på cirka 2 til 3 meter, så tag dette i betragtning, når du placerer den i haven. Sørg for et åbent sted med tilstrækkeligt sollys og god luftcirkulation for en sund vækst.

  Viburnum x bodnantense 'Deben' trives bedst i fuld sol til let skygge. I mere skyggefulde områder kan væksten og blomstringen af planten blive reduceret. Det anbefales derfor at plante planten et sted, hvor den får mindst nogle timers direkte sollys om dagen.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere i varme perioder.

  Ja, Viburnum x bodnantense 'Deben' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er et godt valg for haver, der ønsker at bidrage til at bevare disse insektpopulationer. At placere denne plante i haven kan hjælpe med at fremme biodiversiteten.

  Ja, Viburnum x bodnantense 'Deben' er godt for biodiversitet, fordi den tilbyder en fødekilde og skjulested for insekter, fugle og andre dyr. Blomsterne tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket gør planten til en kilde til mangfoldighed i haven og omgivelserne. Derudover giver planten variation i økosystemet og fremmer den naturlige balance.

  Planten blomstrer fra november til marts, og blomstringen kan vare op til tre måneder. Det er en vinterblomstrende plante, der giver farve til haven i de kolde måneder.

  Ja, Viburnum x bodnantense 'Deben' tåler godt fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Det er en stærk og modstandsdygtig haveplante, der trives godt i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges generelt kun som prydplante i haven. At indtage bærrene kan føre til kvalme og andre sundhedsproblemer. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket til konsumtion.

  Ja, Viburnum x bodnantense 'Deben' har tætte grene og blade, der kan dæmpe lyd. Det kan hjælpe med at reducere støj i haven. Det er dog ikke en specifikt lyddæmpende plante.

 • Beskær planten efter blomstringen om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og tynd ud i busken for at lade luft og lys komme igennem. Undgå at beskære om efteråret og vinteren for ikke at forstyrre blomstringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved rodområdet og undgå at sprøjte bladene for at forebygge svampesygdomme.

  Viburnum x bodnantense 'Deben' trives bedst i fugtig og veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og er let sur. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, at pottemulden ikke udtørrer.

  Denne plante foretrækker en veldrænet jord, der er fugtig, men ikke for våd. Undgå tung lerjord og sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden og tilføje gødning efter behov.

  Viburnum x bodnantense 'Deben' trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå alt for vådt jord. Denne plante kan vokse godt i en grænse eller som enkeltstående.

  Om vinteren kan det være til hjælp at beskytte planten med et lag muld eller blade omkring basen. Når det bliver rigtigt koldt, kan en speciel vinterhætte eller juteklud bruges til at beskytte planten mod frost. Det er også godt at beskære planten om foråret for at fremme væksten.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og tåler godt beskæring. Sørg for lidt kompost om foråret og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Fjern døde eller beskadigede grene for at holde planten sund.

  Det er vigtigt at gøde haveplanter som Viburnum x bodnantense 'Deben' regelmæssigt. Brug en gødning, der er specielt sammensat til blomstrende buske for at fremme en sund vækst og blomstring. Gød planten om foråret og eventuelt en gang mere om sommeren for optimale resultater.

  Mulching er at anvende et lag organisk materiale omkring planten for at fastholde fugt og reducere ukrudtsvækst. Dette kan gøres med kompost, blade, træflis eller halm. Det er vigtigt ikke at placere mulchlaget direkte op ad plantens stam for at undgå råd.

  Jorden til denne plante skal være let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler såsom nematoder eller rovmider. Du kan også regelmæssigt kontrollere planten og eventuelt fjerne skadedyr manuelt. Det er vigtigt at holde planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og næring.

 • Beskrivelse

  Viburnum x bodnantense 'Deben' er en løvfældende busk, der er kendt for sin rigelige blomstring i vintermånederne. Blomsterne er lyserøde og dufter skønt, hvilket gør dem til et attraktivt valg for haver, der har brug for lidt farve og duft i de koldere måneder. Busken kan nå en højde på 2-3 meter og trives godt i både fuld sol og halvskygge. Efter blomstringen vises ovale røde bær, som tiltrækker fugle. Viburnum x bodnantense 'Deben' er en vinterhård og let at vedligeholde plante, der kan være en smuk tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.