Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' is een groenblijvende struik met geurige bloemen en bladeren die het hele jaar door aantrekkelijk blijven. De bloemen van deze plant zijn wit en verschijnen in clusters in het voorjaar. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. Het blad van de Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' is donkergroen en glanzend, waardoor de plant een mooie toevoeging is aan de tuin. Deze struik groeit het best in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in diverse grondsoorten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' is een bladverliezende plant. Het verliest zijn blad in de herfst. Het is geen groenblijvende plant.

  De Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus lichte vorst verdragen en gedijt goed in gematigde klimaten. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen.

  Ja, deze tuinplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en wat bemesting in het voorjaar volstaat meestal. Snoeien kan nodig zijn om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  "Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii'" heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de plant om zich uit te spreiden en te bloeien. Deze tuinplant heeft ruimte nodig voor zijn wortels om gezond te blijven.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef in droge periodes extra water.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de heerlijk geurende bloemen en nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze insecten aan te trekken en te ondersteunen.

  Ja, mijn bloemen trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Mijn bladeren en takken bieden beschutting voor kleine dieren. Ik draag bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Zorg voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en geurige bladeren. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit effect beperkt is en niet als volledige geluidsisolatie kan dienen. Het planten van meerdere exemplaren kan het geluidsdempende effect versterken.

 • Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' kan het beste direct na de bloei in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder oud hout en dun de struik uit om licht en lucht door te laten dringen. Te veel snoeien kan de bloei beïnvloeden, dus snoei met mate.

  De Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg er ook voor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te kunnen ontwikkelen.

  Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale pH. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal om de plant goed te laten groeien en bloeien. Vermijd te zware of te zure grond voor optimale groeiomstandigheden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond die niet te nat is. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Je kunt ook een beschermende doek of jutezak over de plant leggen voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de plant goed bewaterd is voordat de vorst begint.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de meeste tuinbodems. Snoei dode of beschadigde takken in de lente en geef in droge periodes regelmatig water. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' heeft behoefte aan organische mest in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant niet te veel, dit kan schade veroorzaken.

  Het is aan te raden om bij de Tuinplanten mulch rond de voet van de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Het helpt ook om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en de bodem te verbeteren.

  De Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' prefereert een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan organisch materiaal.

  Planten onder de categorie Tuinplanten zijn vaak gevoelig voor bladluizen, spint, wolluis en trips. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen inzetten, of gebruik maken van een milieuvriendelijke insecticide. Het regelmatig controleren en schoonhouden van de plant kan ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' is een groenblijvende struik met geurige bloemen en bladeren die het hele jaar door aantrekkelijk blijven. De bloemen van deze plant zijn wit en verschijnen in clusters in het voorjaar. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. Het blad van de Viburnum x burkwoodii 'Chenaultii' is donkergroen en glanzend, waardoor de plant een mooie toevoeging is aan de tuin. Deze struik groeit het best in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in diverse grondsoorten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.