Viburnum farreri

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum farreri, ook wel bekend als de sneeuwbalstruik, is een winterbloeiende struik die bekend staat om zijn geurige, kleine witte bloemen die in clusters verschijnen. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. Deze struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en wordt vaak gebruikt als haagplant of als solitaire struik in de tuin. Viburnum farreri bloeit van november tot maart en geeft de tuin een vleugje kleur en geur tijdens de koudere maanden. De struik gedijt goed in de zon tot halfschaduw en vereist regelmatig onderhoud om zijn vorm en bloei te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de winter kaal kan lijken.

  De plant Viburnum farreri is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten voor gematigde klimaten.

  Ja, Viburnum farreri is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. Het gedijt goed in zowel zonlicht als halfschaduw.

  Viburnum farreri heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en gezond kan blijven. Het is verstandig om de plant niet te dicht bij andere planten te plaatsen om concurrentie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  De Viburnum farreri groeit het beste in de zon of halfschaduw en kan ook goed gedijen in de schaduw. Het zal echter in de schaduw minder bloemen produceren en mogelijk minder snel groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden.

  Tuinplanten zoals Viburnum farreri hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Houd de grond vochtig maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit.

  Ja, de plant Viburnum farreri trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem.

  De Viburnum farreri bloeit in de maanden november tot en met maart. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Viburnum farreri kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het kan echter ook goed gedijen in halfschaduw.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen bij consumptie leiden tot maagklachten. Het is daarom belangrijk om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen, vooral in een dichte beplanting. Het effect is echter beperkt in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste plaatsvinden na de bloei, in de lente. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit om de groei te bevorderen. Snoei nooit meer dan een derde van de totale taklengte in één keer om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  Viburnum farreri gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Een humusrijke bodem is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot lichtzure pH-waarde heeft.

  De Viburnum farreri gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan het beste geplant worden in een beschutte plek tegen harde wind.

  Het is belangrijk om Viburnum farreri te beschermen tegen strenge vorst, vooral tijdens de wintermaanden. Om de plant te beschermen, kun je mulch rond de basis aanbrengen en eventueel een beschermende doek over de plant leggen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en houd de plant vochtig tijdens droge periodes. Snoei regelmatig om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Viburnum farreri hebben baat bij regelmatige bemesting. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot snel groeiende, zwakke takken die gevoeliger zijn voor ziektes.

  Mulchen rondom de plant helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt tevens de wortels tegen extreme temperaturen en helpt bij het behouden van voedingsstoffen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch voor een gezonde groei van de plant.

  Viburnum farreri gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende vochtig is en goed doorlatend is. Het toevoegen van organisch materiaal kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Je kunt last hebben van bladluizen, spintmijten of trips op deze plant. Een milieuvriendelijke manier om ze te bestrijden is door ze af te spoelen met water of met een milieuvriendelijke zeepoplossing. Je kunt ook natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, inzetten om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Viburnum farreri, ook wel bekend als de sneeuwbalstruik, is een winterbloeiende struik die bekend staat om zijn geurige, kleine witte bloemen die in clusters verschijnen. De bladeren zijn ovaalvormig en donkergroen van kleur. Deze struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en wordt vaak gebruikt als haagplant of als solitaire struik in de tuin. Viburnum farreri bloeit van november tot maart en geeft de tuin een vleugje kleur en geur tijdens de koudere maanden. De struik gedijt goed in de zon tot halfschaduw en vereist regelmatig onderhoud om zijn vorm en bloei te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.