Viburnum x globosum 'Jermyns Globe'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' is een compacte en bolvormige heester met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit hij met kleine witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die veel vogels aantrekken. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. 'Jermyns Globe' is een veelzijdige en decoratieve plant die een mooie aanvulling kan zijn op tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' is niet groenblijvend. Het blad verkleurt en valt af in de herfst, waarna de plant kaal wordt. Het is dus geen wintergroene plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan prima overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  De Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende vochtige grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor deze plant is een ruimte nodig van ongeveer 1.5 tot 2 meter in zowel de breedte als hoogte. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vocht en voedingsstoffen in de grond. De plant zal zich goed aanpassen aan schaduwrijke omstandigheden.

  Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond en pas de bewatering aan indien nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend door de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinliefhebbers die willen bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in hun tuin. Planten die bijen en vlinders aantrekken spelen een belangrijke rol in het behouden van de natuurlijke balans in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en bessen. Daarnaast biedt hij schuilplaats en voedsel voor vogels. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die de biodiversiteit kan verhogen.

  De Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, omdat ze giftig kunnen zijn. Het is aan te raden om deze plant niet te gebruiken voor consumptie.

  Ja, de Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' is geluidsdempend vanwege zijn dichte bladerdek en takkenstructuur. Het kan helpen om geluiden te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Het is een goede keuze voor het planten langs een drukke weg of in een stedelijke omgeving.

 • De Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' kan het beste gesnoeid worden direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de vorm van de struik behouden blijft.

  Deze plant heeft een gemiddelde waterbehoefte en dient regelmatig maar niet te veel water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende en voedzame potgrond voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig van voeding te voorzien tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten 'Viburnum x globosum 'Jermyns Globe'' gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd zware en compacte bodems voor deze plant.

  Deze plant gedijt goed op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' te beschermen tegen strenge winters, is het raadzaam om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant dicht bij een beschutte muur te plaatsen om hem te beschermen tegen koude wind. Het is ook aan te raden om de plant niet te snoeien tot na de winter om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar. Voeg in het voorjaar wat organische meststof toe voor een gezonde groei.

  Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' heeft bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in maart en juni. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloemen.

  De Tuinplantenplant heeft baat bij een mulchlaag rondom de wortels om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors, en breng dit jaarlijks aan in het voorjaar. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-7,5 cm dik is en vermijd om de mulch direct tegen de stam van de plant aan te brengen.

  De Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen om de zuurgraad op het juiste niveau te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze Viburnum is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals luizen, spintmijten en bladluizen. Ongedierte kan bestreden worden met natuurlijke middelen zoals zeepwater of roofmijten. Het is aan te raden om preventief te handelen door de plant gezond en goed verzorgd te houden.

 • Omschrijving

  Viburnum x globosum 'Jermyns Globe' is een compacte en bolvormige heester met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit hij met kleine witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen die veel vogels aantrekken. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. 'Jermyns Globe' is een veelzijdige en decoratieve plant die een mooie aanvulling kan zijn op tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.