Viburnum opulus 'Notcutt's Variety'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' is een sierlijke struik met opvallende, bolvormige witte bloemen in het voorjaar. De bloemen worden gevolgd door decoratieve rode bessen die vogels aantrekken in de herfst. Het blad is groen en verkleurt in de herfst naar rood en paars, wat zorgt voor een prachtige herfstkleur in de tuin. Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als halfschaduw geplant worden. Met zijn aantrekkelijke bloemen, bessen en herfstkleur is Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende struik die zijn bladeren verliest in de herfst en winter. Het is een populaire tuinplant vanwege de decoratieve bloemen en bessen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Deze plant kan dus matige vorst verdragen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is bestand tegen verschillende bodemtypes en kan goed gedijen in zonlicht of halfschaduw. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de vorm van de plant te behouden.

  Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' heeft ongeveer 150 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Plant de struik in goed doorlatende grond en geef hem voldoende zonlicht. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het kiezen van de locatie in de tuin.

  Ja, Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en robuuste plant die over het algemeen goed gedijt in schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat.

  De Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' is goed voor biodiversiteit omdat het verschillende insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen en voedsel voor vogels. Het helpt dus de biodiversiteit in de tuin te verhogen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme en zonnige dagen om uitdroging te voorkomen. Het beste is om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding door de zon te voorkomen.

  Nee, de rode vruchten van deze plant zijn giftig voor menselijke consumptie en kunnen maagklachten veroorzaken. Het is daarom belangrijk om niet te eten van deze plant. Beperk je tot het genieten van de plant in de tuin en vermijd contact met de vruchten.

  Ja, Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' heeft een dicht bladerdek wat geluid dempend kan werken. Deze eigenschap is typisch voor veel struiken en planten met een dicht bladerdek.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei takken die de vorm van de plant verstoren. Knip de takken tot op enkele centimeters boven de grond af voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is voor optimale groei en bloei. Voeg regelmatig meststoffen toe tijdens het groeiseizoen om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De Tuinplanten hebben voorkeur voor een goed doorlatende bodem met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd droge, arme grond en zorg regelmatig voor bemesting om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te droog. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' heeft geen speciale winterbescherming nodig. Deze plant is winterhard en kan de kou goed verdragen. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Gebruik organische meststof in het voorjaar voor een goede groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om jaarlijks te bemesten in het voorjaar met een algemene meststof voor tuinplanten. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch kan worden gebruikt om de grond rondom deze plant te bedekken en te beschermen tegen onkruidgroei en uitdroging. Het kan ook helpen om de grond vochtig en vruchtbaar te houden. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals compost of boomschors.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' moet lichtzuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7.5 voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en wolluizen. Indien nodig kunnen deze plagen bestreden worden met bijvoorbeeld biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden en te zorgen voor een gezonde groeiomgeving om plagen zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Omschrijving

  Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' is een sierlijke struik met opvallende, bolvormige witte bloemen in het voorjaar. De bloemen worden gevolgd door decoratieve rode bessen die vogels aantrekken in de herfst. Het blad is groen en verkleurt in de herfst naar rood en paars, wat zorgt voor een prachtige herfstkleur in de tuin. Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als halfschaduw geplant worden. Met zijn aantrekkelijke bloemen, bessen en herfstkleur is Viburnum opulus 'Notcutt's Variety' een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.