Viburnum sargentii 'Onondaga'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum sargentii 'Onondaga' er en busk, der er kendt for sit iøjnefaldende blade og blomster. Bladene er grønne med et lilla skær og skifter til røde og lilla nuancer om efteråret. Om foråret producerer planten hvide blomster, der spreder en sød duft. Efter blomstringen vises der røde bær, der tiltrækker fugle. Denne viburnum-art trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viburnum sargentii 'Onondaga' er ikke stedsegrøn. Denne haveplante mister sit løv om vinteren.

  Haveplanter som mig er generelt hårdføre til omkring -15 grader Celsius. Dette betyder, at jeg er godt rustet til at modstå moderate vintertemperaturer. Det er dog vigtigt at beskytte mig mod hård frost.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og lidt gødning om foråret. Beskæring kan være nødvendig for at holde formen og størrelsen under kontrol.

  Til en Viburnum sargentii 'Onondaga' anbefales det at have en plads på omkring 2 til 3 meter bred og høj. Sørg for tilstrækkeligt lys, luft og vand for at den kan vokse og blomstre optimalt. Planten har brug for plads til at udvikle sig godt og forblive smuk.

  Ja, Viburnum sargentii 'Onondaga' trives godt i en skyggefuld omgivelse. Det er en plante, der trives godt både i fuld sol og i halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet for at sikre optimal vækst.

  Viburnum har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt, om jorden stadig er fugtig, inden du giver ny vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og nektaren, som blomsterne producerer. Dette gør planten til et attraktivt valg for haver, der ønsker at bidrage til bevarelsen af bestøvere.

  Ja, Viburnum sargentii 'Onondaga' er godt for biodiversitet, fordi den leverer nektar og pollen til bestøvende insekter. Derudover tilbyder planten ly og mad til fugle og små dyr. Det kan hjælpe med at fremme et sundt økologisk miljø i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka to til tre uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord og beskyt planten mod ekstrem varme.

  Nej, Viburnum sargentii 'Onondaga' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Den er primært beregnet til dekorativ havebrug.

  Ja, denne plante har egenskaben ved at være lyddæmpende på grund af de tætte blade og grenstruktur. Det hjælper med at absorbere lyd og skaber et mere roligt miljø i haven. Det er et godt valg til at reducere omgivende lyde.

 • Beskær planten efter blomstringen for at beholde formen og fjerne gamle, svage grene. Klip døde eller beskadigede grene væk når som helst. Skær ikke for hårdt til, så planten har tilstrækkelig tid til at komme sig og blomstre igen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed ved f.eks. at føle med din finger.

  Haveplanter trives bedst i veldrænet pottemuld for at vokse og blomstre sundt. Sørg for tilstrækkelig næring og fugtighed i jorden, men undgå at rødderne konstant står i vand. Vælg en pottemuld, der er egnet til blomstrende planter, og omplant om nødvendigt hvert par år.

  Viburnum sargentii 'Onondaga' trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Jorden kan være både neutral eller let sur og rig på organisk materiale. Det er vigtigt, at jorden er frugtbar og bliver regelmæssigt gødet.

  Viburnum sargentii 'Onondaga' trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og humusrig. Denne plante kan vokse godt i bede eller som en enkeltstående busk i haven.

  Glem ikke at mulche planten godt om efteråret for at beskytte rødderne mod frost. Beskyt planten mod kraftig vind og sne ved at sætte en vindbeskyttelse op. Giv planten ekstra vand i vintermånederne for at forhindre udtørring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol til halvskygge. Regelmæssig vanding i tørre perioder og årlig beskæring for at bevare formen anbefales.

  Viburnum sargentii 'Onondaga' har brug for regelmæssig gødning med en organisk gødning for en sund vækst og blomstring. Brug en gødning med en afbalanceret forhold af kvælstof, fosfor og kalium for optimal ernæring. Gød planten om foråret og eventuelt om sommeren for god pleje.

  At mulche omkring planten hjælper med at opretholde en jævn jordfugtighed og bekæmper ukrudt. Brug organisk mulchmateriale som træflis eller kompost. Påfør mulchlaget med en dybde på ca. 5-10 cm.

  Viburnum sargentii 'Onondaga' trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En god jord med den rette surhedsgrad fremmer plantens sundhed og vækst.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan du bruge naturlige fjender som mariehøns og snylterhvepse. Du kan også regelmæssigt inspicere planten for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt. Derudover kan du forebygge ved at holde planten sund og sørge for god luftcirkulation.

 • Beskrivelse

  Viburnum sargentii 'Onondaga' er en busk, der er kendt for sit iøjnefaldende blade og blomster. Bladene er grønne med et lilla skær og skifter til røde og lilla nuancer om efteråret. Om foråret producerer planten hvide blomster, der spreder en sød duft. Efter blomstringen vises der røde bær, der tiltrækker fugle. Denne viburnum-art trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.