Viburnum sieboldii 'Seneca'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum sieboldii 'Seneca' er en kompakt busk med mørkegrønne blade, der bliver røde om efteråret. Om foråret producerer den duftende hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne efterfølges af røde bær, der tiltrækker fugle. Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge og trives godt i fugtig, veldrænet jord. 'Seneca' er en alsidig plante, der kan bruges både som enkeltstående busk, i en grænse eller som hæk.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Viburnum sieboldii 'Seneca' er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret og får nye blade om foråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Viburnum sieboldii 'Seneca' er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er en stærk og robust plante, der er godt rustet til kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder.

  Ja, Viburnum sieboldii 'Seneca' er let at vedligeholde. Denne havplante kræver ikke meget speciel pleje og kan trives godt i forskellige jordtyper og lysforhold. Regelmæssig beskæring kan hjælpe med at holde planten sund.

  Viburnum sieboldii 'Seneca' har brug for omkring 2 til 3 meter plads for at udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå overgroethed. Sørg for et sted med tilstrækkeligt lys og luft for at fremme væksten.

  Ja, Viburnum sieboldii 'Seneca' trives godt i skyggen. Denne haveplante trives godt i delvis skygge til fuld skygge og kan endda have brug for lidt beskyttelse mod solen for at vokse optimalt. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre god dræning.

  Viburnum sieboldii 'Seneca' har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemvædet. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du giver mere vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Dette gør den attraktiv for bestøvere som sommerfugle og bier. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme biodiversitet.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster og bær, der tiltrækker insekter og fugle. Derudover kan planten fungere som skjulested og rede for dyr i haven. At tilføje denne plante kan øge mangfoldigheden af flora og fauna i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til juni, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt og tørt vejr. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige og kan endda være giftige at indtage. Det frarådes at spise dele af denne plante. Det er vigtigt at vide, at ikke alle planter er spiselige, så vær forsigtig med hvad du plukker og indtager.

  Ja, Viburnum sieboldii 'Seneca' har tætte blade, der kan dæmpe lyd. Det kan bidrage til at reducere omgivende støj. Det kan derfor anvendes i situationer, hvor støjgener er et problem.

 • Viburnum sieboldii 'Seneca' bør bedst beskæres efter blomstringen om foråret. Fjern døde eller syge grene og udtynd planten for at lade luft og lys passere igennem. Klip grenene lige over en udadrettet øje eller forgrening.

  Sørg for at give planten tilstrækkeligt med vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rodvædske, og giv vand ved plantens base for at forhindre bladsygdomme. Vand helst om morgenen for at mindske fordampning.

  For denne haveplante er det vigtigt at bruge veldrænet pottemuld. Vælg helst en pottemuld, der er specielt egnet til blomstrende planter. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Viburnum sieboldii 'Seneca' trives bedst i godt drænet og frugtbar jord. Sørg for en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Undgå for våd eller for tør jord for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante trives bedst på et solrigt til let skyggefuldt sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Om vinteren anbefales det at lægge et muldlag rundt om planten for at beskytte rødderne mod frost. Det er også vigtigt at holde planten væk fra vinden, for eksempel ved at bruge et hegn eller hæk som beskyttelse. I strenge vintre kan det være nødvendigt at dække planten med fiberdug eller jute.

  Planten skal beskæres årligt for at bevare en kompakt form. Sørg for tilstrækkeligt vand og næring, især i tørre perioder. Tjek regelmæssigt for sygdomme og skadedyr og behandle om nødvendigt.

  Haveplanter som Viburnum sieboldii 'Seneca' nyder regelmæssig gødning med organiske gødninger om forår og sommer. Brug en afbalanceret gødning rig på kvælstof, fosfor og kalium for en sund vækst og blomstring. Undgå overgødning for at undgå skade på rødderne.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring rodzonen for denne plante. Dette vil hjælpe med at holde jorden fugtig, undertrykke ukrudt og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Undgå dog at lægge mulchen direkte op ad plantens stam.

  Haveplanter trives i jord med en let sur til neutral pH mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad, før en plante plantes for at sikre optimale vækstbetingelser. Det anbefales at teste jordens pH regelmæssigt og foretage eventuelle justeringer efter behov.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige fjender såsom mariehøns eller rovmider anvendes. Bladlus kan også fjernes med en kraftig vandstråle. Endelig kan planter regelmæssigt kontrolleres for spindemider og om nødvendigt behandles med biologiske insecticider.

 • Beskrivelse

  Viburnum sieboldii 'Seneca' er en kompakt busk med mørkegrønne blade, der bliver røde om efteråret. Om foråret producerer den duftende hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne efterfølges af røde bær, der tiltrækker fugle. Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge og trives godt i fugtig, veldrænet jord. 'Seneca' er en alsidig plante, der kan bruges både som enkeltstående busk, i en grænse eller som hæk.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.