Viburnum 'Eskimo'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viburnum 'Eskimo' is een compacte struik met donkergroene bladeren en een opvallende sneeuwwitte bloei in het voorjaar. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. Na de bloei verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als halfschaduw groeien. De Viburnum 'Eskimo' is een mooie aanwinst voor de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en bessen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viburnum 'Eskimo' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Viburnum 'Eskimo' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan overleven in koudere temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, Viburnum 'Eskimo' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig speciale verzorging nodig. Regelmatig snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Viburnum 'Eskimo' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat hij zich kan uitbreiden. Houd rekening met een volwassen hoogte en breedte van de plant.

  Deze plant groeit het beste in halfschaduw tot volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Over het algemeen zal de plant zich aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurende bloemen en nectar die ze produceren. Het is dus een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Viburnum 'Eskimo' is een waardevolle aanvulling op de biodiversiteit in tuinen. De plant trekt bijen en vlinders aan door zijn bloemen en biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten insecten en vogels. Door het aanplanten van deze plant kunnen tuinen een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan duren tot zes weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. De plant kan echter ook goed groeien in halfschaduw.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de tuinplant Viburnum 'Eskimo' heeft geluidsdempende eigenschappen. De dichte bladeren en takken absorberen geluidsgolven en verminderen het lawaai in de omgeving. Het plaatsen van deze plant in de tuin kan dus zorgen voor een rustiger en aangenamer geluidsniveau.

 • Het snoeien van de plant vindt het beste plaats aan het einde van de bloeiperiode in de zomer. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Daarnaast kan de plant lichtjes worden teruggesnoeid om de vorm en grootte te behouden.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef liever af en toe wat meer water dan elke dag een klein beetje.

  Viburnum 'Eskimo' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voedingsstoffen.

  Viburnum 'Eskimo' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en niet te zwaar is. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem.

  De Viburnum 'Eskimo' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die vochtig blijft. Deze plant kan zowel in borders als in een grote pot worden geplaatst.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorstschade door middel van een dikke laag mulch rond de wortelzone. Ook kan een beschermhoes speciaal voor planten gebruikt worden om de kou buiten te houden. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint, zodat deze gehydrateerd de winterperiode ingaat.

  Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien en oude takken te verwijderen. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes, en geef de plant af en toe een bemestingsbeurt. Controleer regelmatig op ziektes en plagen en behandel indien nodig.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig bij te mesten in het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding om de planten gezond en vitaal te houden. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Het is raadzaam om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulchen helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en het bevorderen van de groei van de plant. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of najaar.

  De zuurgraad van de bodem waarin Tuinplanten groeien, kan variëren van neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om te kiezen voor een locatie met de juiste zuurgraad om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Een bodemtest kan helpen om de exacte pH-waarde van de bodem te bepalen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van insecten zoals luizen, spint of trips. Ongedierte kan worden bestreden door middel van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofdieren of parasieten, of door het handmatig verwijderen van de insecten. Ook het gebruik van neemolie of zeepwater kan helpen om ongedierte weg te houden van de planten.

 • Omschrijving

  De Viburnum 'Eskimo' is een compacte struik met donkergroene bladeren en een opvallende sneeuwwitte bloei in het voorjaar. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. Na de bloei verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als halfschaduw groeien. De Viburnum 'Eskimo' is een mooie aanwinst voor de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en bessen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.