Vinca minor 'Gertrude Jekyll'

Vinca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is een bodembedekkende plant met glanzende groene bladeren en prachtige paars-blauwe bloemen. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt dichte tapijten van bladeren en bloemen. Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is een wintergroene plant die het hele jaar door kleur en interesse toevoegt aan de tuin. Deze plant gedijt goed in zowel de volle zon als in de schaduw en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een populaire keuze voor het bedekken van kale plekken in de tuin of als randplant in borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die het hele jaar door een groen accent nodig hebben.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan -10 graden Celsius. In de winter kan de plant dus het beste worden afgedekt met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Tuinplanten kunnen over het algemeen als makkelijk in onderhoud worden beschouwd. Ze hebben weinig verzorging nodig en zijn vaak bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te snoeien.

  Je hebt ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om ze goed te laten groeien. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om te ademen en te groeien. Plant ze in een goed gedraineerde bodem voor optimale groei.

  Ja, Vinca minor 'Gertrude Jekyll' groeit goed in de schaduw. Deze plant is geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin en gedijt goed zonder direct zonlicht. Het is een ideale keuze voor donkere hoekjes in de tuin.

  Vinca minor 'Gertrude Jekyll' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig is en geef water indien nodig. Het is aanbevolen om de planten 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het insectenleven. Omdat deze plant bloeit met kleurrijke bloemen, zal het zeker vlinders en bijen aantrekken.

  Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is een goede plant voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt. De plant biedt schuilplaatsen voor kleine dieren en helpt bij het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan dus bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

  Deze plant bloeit vanaf april tot juni en de bloei kan ongeveer vier tot zes weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is ook raadzaam om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  Nee, de plant Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Vinca minor 'Gertrude Jekyll' heeft een geluidsdempende werking vanwege de dichtheid van zijn bladeren. Deze eigenschap kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar de plant groeit, zoals in de tuin.

 • Vinca minor 'Gertrude Jekyll' kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de lange scheuten terug naar de gewenste lengte. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Vinca minor 'Gertrude Jekyll' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant voldoende water, maar vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, zonder dat deze doorweekt raakt.

  Vinca minor 'Gertrude Jekyll' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om de groei te bevorderen. Het is ook aan te raden om de plant in de winterperiode te beschermen tegen vorst.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn. Vermijd te zware of te natte grond. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen.

  Vinca minor 'Gertrude Jekyll' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig is, maar wel goed waterdoorlatend. Deze plant kan goed groeien in verschillende bodemsoorten, van zand tot klei.

  Het is belangrijk om in de winter de bodem rondom de plant te bedekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan het helpen om een beschermende laag van dennentakken over de plant heen te leggen. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Vinca minor 'Gertrude Jekyll' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om een compacte groei te behouden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde uitstraling.

  Gebruik een algemene organische meststof voor tuinplanten in het voorjaar. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Voeg compost toe aan de bodem voor een extra voedingsboost.

  Mulchen is belangrijk voor Tuinplanten om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, bladeren of houtsnippers en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, vermijd echter direct contact met de stam of stelen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Voor tuinplanten zoals Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is een licht zure tot neutrale bodem ideaal. De zuurgraad van de bodem wordt gemeten aan de hand van de pH-waarde, die idealiter rond de 6-7 ligt voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of compost.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels van de planten te inspecteren op eventuele plagen. Bij een beginnende plaag kan je proberen om deze handmatig te verwijderen. Indien de plaag hardnekkig is, kan je overwegen om een biologisch bestrijdingsmiddel te gebruiken.

 • Omschrijving

  Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is een bodembedekkende plant met glanzende groene bladeren en prachtige paars-blauwe bloemen. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt dichte tapijten van bladeren en bloemen. Vinca minor 'Gertrude Jekyll' is een wintergroene plant die het hele jaar door kleur en interesse toevoegt aan de tuin. Deze plant gedijt goed in zowel de volle zon als in de schaduw en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een populaire keuze voor het bedekken van kale plekken in de tuin of als randplant in borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.