Vinca minor 'Multiplex'

Vinca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vinca minor 'Multiplex' is een bodembedekkende plant met kleine, donkergroene bladeren en paarse bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de halfschaduw tot schaduw. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. De Vinca minor 'Multiplex' verspreidt zich gemakkelijk en vormt dichte tapijten van groen. Het is een uitstekende keuze voor het bedekken van kale plekken in de tuin en onder bomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, vooral in de wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Dus ja, je kunt genieten van zijn groenheid, zelfs in de koudere maanden.

  Vinca minor 'Multiplex' is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is een ideale plant voor in de tuin die goed bestand is tegen koude winters. In de winter heeft de plant geen bescherming nodig en kan hij gewoon buiten blijven staan.

  Ja, de plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in diverse bodemsoorten en lichtomstandigheden. Het enige wat nodig is, is af en toe water geven en eventueel snoeien om de plant in toom te houden.

  Vinca minor 'Multiplex' heeft ruimte nodig voor zijn uitlopende bodembedekkende eigenschappen, dus het is het beste om hem te planten in een ruime border of onder struiken. Hij verspreidt zich snel, dus zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor zijn groei. Het is belangrijk om regelmatig de groei van de plant in de gaten te houden en hem indien nodig te snoeien om overwoekering te voorkomen.

  Ja, Vinca minor 'Multiplex' gedijt goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden bodembedekker die goed groeit in de schaduw. Het zal zelfs bloeien met zijn mooie paarse bloemen in schaduwrijke gebieden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, Vinca minor 'Multiplex' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin. Het kan bijdragen aan het bevorderen van biodiversiteit in de omgeving.

  Tuinplanten zoals Vinca minor 'Multiplex' dragen bij aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten en kleine dieren. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde habitat in de tuin. Het is daarom een goede toevoeging voor biodiversiteit.

  Vinca minor 'Multiplex' bloeit vanaf mei tot en met oktober. De bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens droge periodes. Deze plant heeft geen specifieke schaduw nodig en kan zich goed aanpassen aan zonnige omstandigheden.

  Nee, Vinca minor 'Multiplex' is niet eetbaar voor mensen. Het bevat giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, Vinca minor 'Multiplex' heeft een dicht bladerdek dat geluidsdempend werkt in de tuin. Het blad absorbeert geluidsgolven en vermindert zo geluidsoverlast in de omgeving. Het kan dus als geluidsdempende plant worden beschouwd.

 • Vinca minor 'Multiplex' kan in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen en snoei lange scheuten terug naar gewenste lengte. Let op dat de plant niet te ver teruggesnoeid wordt, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de grond te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen.

  Vinca minor 'Multiplex' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voedzaam is en een neutrale pH-waarde heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Vinca minor 'Multiplex' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem voldoende vochtig is voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te veel direct zonlicht. Het is een perfecte plant voor bijvoorbeeld onder bomen of struiken.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de plant nog jong is. Mulch de plant met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de wintermaanden.

  Vinca minor 'Multiplex' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in droge periodes. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een optimale bloei en groei.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze tuinplanten om de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers en breng een laag van ongeveer 5 tot 7 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam of basis van de plant. Verwijder jaarlijks oude mulch en breng een nieuwe laag aan om de voordelen te behouden.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen minder last van ongedierte. Indien nodig kan het gebruik van insecticiden met mate worden toegepast. Goede hygiëne en regelmatig inspecteren van de plant kunnen helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Vinca minor 'Multiplex' is een bodembedekkende plant met kleine, donkergroene bladeren en paarse bloemen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de halfschaduw tot schaduw. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. De Vinca minor 'Multiplex' verspreidt zich gemakkelijk en vormt dichte tapijten van groen. Het is een uitstekende keuze voor het bedekken van kale plekken in de tuin en onder bomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.