Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Weigela 'Minuet' is een dwergstruik met een compacte groeiwijze en blijft relatief klein. Het blad van de plant is ovaalvormig en groen van kleur, en kan in de herfst verkleuren naar een mooie roodbruine tint. In het voorjaar bloeit de 'Minuet' met trompetvormige roze bloemen die een lichte geur verspreiden. Deze sierlijke plant trekt vlinders en bijen aan en is geschikt voor zowel de border als een bloembak op het terras. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van de Weigela 'Minuet'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant. In de winter zullen de bladeren van de plant vallen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekking. Wees voorzichtig bij temperaturen onder -15 graden Celsius en neem extra voorzorgsmaatregelen.

  De Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in de meeste tuinbodems. Snoei na de bloei om de vorm en bloei te behouden.

  De 'Minuet' dwergweigela heeft ongeveer 60 tot 90 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te breiden en niet te dicht op andere planten staat. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de 'Minuet'.

  Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het kan echter ook redelijk goed groeien in lichte schaduw, maar de bloei kan minder uitbundig zijn. Het is het beste om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  Weigela heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, de Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' is vlinder- en bijenlokkend en zorgt daarmee voor een levendige tuin vol insecten. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin en trekt veel insecten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten. Als u van een levendige tuin houdt, is deze plant zeker een goede keuze!

  De Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. De bloemen bieden nectar en pollen als voedselbron voor insecten. Daarnaast kan de plant zorgen voor variatie in het ecosysteem van de tuin.

  In de maanden mei en juni bloeit deze plant met prachtige bloemen die enkele weken blijven bloeien. Het is een mooie toevoeging aan de tuin gedurende het late voorjaar en vroege zomer.

  De Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' is niet eetbaar. Planten uit de Tuinplanten categorie zijn over het algemeen niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te eten.

  Ja, Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' heeft een dicht bladerdek dat geluid kan dempen in de directe omgeving. Planten met grote bladeren en dichte groei kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het effect zal echter minimaal zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Snoei de plant direct na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Knip de takken terug tot net boven een nieuwe scheut of knop.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant potgrond met een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  De Weigela houdt van goed doorlatende grond die vochtig maar niet te nat is. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Daarnaast is het goed om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en geef in het voorjaar wat organische meststof. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om de planten in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen of een speciale meststof voor bloeiende planten. De bemesting zorgt ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt om gezond te groeien en te bloeien. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rondom de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam voor luchtcirculatie.

  De voorkeur van de Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet' gaat uit naar een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Weigela (Dwarf Grp) 'Minuet', kunt u het beste regelmatig controleren op bladluizen, spintmijten en wolluizen. Bij een milde plaag kunnen deze insecten worden verwijderd door ze met water af te spoelen of met een mengsel van water en zeep te besproeien. Als de plaag ernstig is, kan een insecticide worden gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Weigela 'Minuet' is een dwergstruik met een compacte groeiwijze en blijft relatief klein. Het blad van de plant is ovaalvormig en groen van kleur, en kan in de herfst verkleuren naar een mooie roodbruine tint. In het voorjaar bloeit de 'Minuet' met trompetvormige roze bloemen die een lichte geur verspreiden. Deze sierlijke plant trekt vlinders en bijen aan en is geschikt voor zowel de border als een bloembak op het terras. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei van de Weigela 'Minuet'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.