Weigela florida 'Nana Purpurea'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela florida 'Nana Purpurea' is een compacte struik met prachtige paarsrode bladeren die in de lente en zomer aanwezig blijven. In mei-juni produceert hij prachtige dieproze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. 'Nana Purpurea' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een gematigde waterbehoefte. Hij kan worden gebruikt als solitaire struik, in borders of als lage haag.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. Het is een bladverliezende struik.

  De Tuinplant Weigela florida 'Nana Purpurea' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus temperaturen tot dit niveau overleven. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst extra bescherming te bieden.

  Ja, de Weigela florida 'Nana Purpurea' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed groeit in verschillende bodemsoorten. Het is belangrijk om de plant wel regelmatig water te geven en te snoeien voor een gezonde groei.

  De Weigela florida 'Nana Purpurea' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Weigela florida 'Nana Purpurea' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is dus aan te raden om de plant in een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet drassig. Geef de plant liever wat minder water dan te veel.

  Ja, Weigela florida 'Nana Purpurea' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, de Weigela florida 'Nana Purpurea' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Verder draagt de plant bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin, waardoor er meer habitats ontstaan voor verschillende dieren. Het regelmatig snoeien van de plant zorgt voor een gezonde groei en bloei, wat ook goed is voor de biodiversiteit.

  "Weigela florida 'Nana Purpurea'" bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt over het algemeen ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens droge periodes en de grond goed te bemesten voor optimale groei. De plant zal mooi bloeien en gedijen in de volle zon.

  Nee, de plant "Weigela florida 'Nana Purpurea'" is niet eetbaar. Het kan schadelijk zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, als tuinplant heeft de Weigela florida 'Nana Purpurea' een beperkt geluidsdempend effect. De bladeren en takken kunnen geluid enigszins absorberen, maar het effect is minimaal. Het is vooral een decoratieve plant met mooie bloemen en bladkleur.

 • Snoei de plant na de bloei in de zomer om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dood hout en dun de plant uit om licht en lucht door de struik te laten gaan. Knip daarnaast ook eventuele zwakke scheuten weg om de groei te bevorderen.

  Geef in het voorjaar en zomer regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Laat de grond niet uitdrogen maar zorg ook voor goede afwatering om wortelrot te voorkomen. In de winter minder water geven en ervoor zorgen dat de grond niet te vochtig blijft.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef regelmatig vloeibare plantenvoeding in het groeiseizoen. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar en gebruik hiervoor verse potgrond.

  De Tuinplant "Weigela florida 'Nana Purpurea'" gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. Een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest om de groei en bloei te bevorderen.

  De standplaats voor deze plant is het liefst in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter kan het aan te raden zijn om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast is het belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en extreme temperaturen. Het is ook mogelijk om de takken voorzichtig samen te binden om ze te beschermen tegen breken door sneeuw.

  Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende voeding in het groeiseizoen. Bescherm de plant tegen strenge vorst in de winter.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met organische mest of speciale meststoffen voor bloeiende planten. Houd hierbij de dosering op de verpakking aan om overbemesting te voorkomen. Geef de plant ook regelmatig water na bemesting voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen is goed voor de bodem en helpt bij het vasthouden van vocht. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost.

  De Weigela florida 'Nana Purpurea' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Ook kan regelmatig inspecteren op ongedierte en handmatig verwijderen helpen bij het bestrijden van plaaginsecten. Verder kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum effectief zijn in het verminderen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Weigela florida 'Nana Purpurea' is een compacte struik met prachtige paarsrode bladeren die in de lente en zomer aanwezig blijven. In mei-juni produceert hij prachtige dieproze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. 'Nana Purpurea' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een gematigde waterbehoefte. Hij kan worden gebruikt als solitaire struik, in borders of als lage haag.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.