Weigela florida 'Victoria'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela florida 'Victoria' er en medium-stor busk med iøjnefaldende lyserøde blomster om foråret og sommeren. Bladene er mørkegrønne med en bronze farvetone, hvilket skaber en smuk kontrast med blomsterne. Planten kan nå en højde på 1,5 til 2 meter og har en kompakt vækstform. Weigela florida 'Victoria' er velegnet til både enkeltstående beplantning og til blandede bede. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst på en solrig til halvskygget placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne haveplante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost. Det er en god idé at lægge muld eller et beskyttende klæde omkring planten om vinteren.

  Ja, Weigela florida 'Victoria' er let at vedligeholde. Det eneste, du skal gøre, er at give den regelmæssigt vand og beskære den efter blomstring. Udover det kræver planten ingen speciel pleje.

  Haveplanter har brug for i gennemsnit cirka 1,5 meter plads for at vokse godt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne for at undgå overfyldning. Sørg for, at planten får nok lys og luft.

  Havenplanten Weigela florida 'Victoria' vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten vanskeliggøres, og blomstringen kan være mindre overdådig. Det anbefales derfor at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter skal have vand regelmæssigt, men ikke for tit. Generelt er en gang om ugen tilstrækkeligt, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodrot.

  Ja, plantens blomster er attraktive for sommerfugle og bier og bidrager til biodiversiteten i haven. Det er et godt valg for haver, der ønsker at bidrage til bevarelsen af disse vigtige bestøvere.

  Ja, Weigela florida 'Victoria' tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster og bidrager dermed til biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder planten også skjul og mad til fugle og små dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for biodiversiteten.

  Weigela florida 'Victoria' blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, Weigela florida 'Victoria' er godt tilpas i fuld sol. Denne plante er egnet til placering på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys til en god vækst og blomstring.

  Nej, planten "Weigela florida 'Victoria'" er ikke spiselig. Det anbefales ikke at spise dele af denne plante, da de kan indeholde giftige stoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er bedst at beundre planten på grund af dens dekorative værdi i haven.

  Ja, planten har tætte blade, der kan absorbere lyd og reducere støjgenerne. Det kan hjælpe med at skabe en rolig og beroligende atmosfære i haven.

 • Beskær planten efter blomstring om sommeren for at bevare formen og fremme blomstringen. Fjern døde eller syge grene og tynd ud i busken for at lade luft og lys trænge igennem. Brug skarpe beskæresakse for at fremme sund vækst.

  Sørg for at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Vand gerne direkte ved rødderne og undgå våde blade for at forebygge sygdomme.

  En haveplante som Weigela florida 'Victoria' trives bedst i godt drænet pottemuld med masser af organisk materiale. Det er vigtigt, at pottemulden holder godt på fugten, men ikke bliver for våd. Brug helst en speciel pottemuld til blomstrende planter for en god udvikling af blomsterne.

  Haveplanter, såsom Weigela florida 'Victoria', trives bedst i veldrænet og fugtig jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst og blomstring. Tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Have hjemmeplanter trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i haven. Sørg for en god drænet jord og beskyt planten mod hård vind og frost. Ideelt set er en beskyttet placering bag f.eks. en hæk.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod frost ved at bruge muld eller en beskyttende dug. Derudover anbefales det at give planten rigeligt med vand om efteråret, så den er godt hydreret til vinteren. Klip ikke planten om vinteren, men vent med det indtil foråret.

  For at få planten til at vokse optimalt er det vigtigt at beskære den årligt. Fjern døde eller beskadigede grene og klip de visne blomster væk. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødskning om foråret og sommeren. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til for meget bladvækst og færre blomster.

  Mulch er gavnligt for haveplanter som disse, fordi det holder jorden fugtig og undertrykker ukrudtsvækst. Det beskytter også rødderne mod frost om vinteren og holder jordtemperaturen stabil. Brug organisk materiale såsom kompost, blade eller bark som mulch.

  Haveplanterne Weigela foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå vandstagnation for at forhindre rod råd. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt.

  For at undgå skadedyr er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for bladlus, spindemider og larver. En naturlig bekæmpelsesmetode er at sprøjte planten med en blanding af vand og sæbe. Derudover kan rovdyr som marihøner bruges til at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Weigela florida 'Victoria' er en medium-stor busk med iøjnefaldende lyserøde blomster om foråret og sommeren. Bladene er mørkegrønne med en bronze farvetone, hvilket skaber en smuk kontrast med blomsterne. Planten kan nå en højde på 1,5 til 2 meter og har en kompakt vækstform. Weigela florida 'Victoria' er velegnet til både enkeltstående beplantning og til blandede bede. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst på en solrig til halvskygget placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.