Weigela praecox

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela praecox, også kendt som tidligt blomstrende weigela, er en busk med smukke trompetformede blomster, der vises om foråret. Denne plante er kendt for sin overdådige blomstring og tiltrækkende duft, der tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på Weigela praecox er aflange og mørkegrønne, hvilket giver en flot kontrast til blomsterne. Denne plante trives godt i solen eller halvskyggen og kan vokse sig op til en højde på cirka 1,5 meter. Weigela praecox er et populært valg til haver på grund af sit iøjnefaldende udseende og nemme pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Weigela praecox er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og blomstrer om foråret med blomster. Den tilhører kategorien af haveplanter.

  Planten er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost. Planten bør helst plantes et beskyttet sted.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke særlig meget pleje. Denne plante kræver regelmæssig vanding og let beskæring for at forblive sund. Det er en stærk plante, der trives godt under de fleste haveforhold.

  For denne haveplante anbefales det at reservere cirka 1,5 til 2 meter plads i bredden og højden. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft ved ikke at placere den for tæt på andre planter. Tag også højde for plantens voksne størrelse, når du bestemmer plantafstanden.

  Planten trives bedst i fuld sol til let skygge. I dyb skygge kan væksten hæmmes, og blomstringen kan blive reduceret. Sørg for tilstrækkeligt lys for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante lokker sommerfugle og bier og bidrager dermed til biodiversiteten i haven. At tiltrække bestøvere hjælper med plantens formering og sørger for en sund vækst. Det er en smuk tilføjelse til enhver have at tiltrække disse nyttige insekter.

  Ja, planten tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversitet i haven. Derudover kan planten give ly for små dyr.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare op til fire uger.

  Ja, denne plante kan tåle fuld sol godt. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, især i tørre perioder. Sørg også for tilstrækkelig luftcirkulation omkring planten.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges primært som prydplante i haver på grund af de smukke blomster og blade. At indtage dele af planten kan medføre sundhedsproblemer. Det er derfor vigtigt at undgå, at denne plante bliver spist.

  Ja, planten er lyddæmpende, især på grund af de tætte blade og grene, der kan absorbere lyd. Det er dog vigtigt at bemærke, at graden af lyddæmpning afhænger af størrelsen og tætheden af planten. Generelt kan store, modne eksemplarer absorbere mere lyd end unge planter.

 • Beskæring af denne haveplante bør bedst udføres efter blomstringen, om sommeren. Fjern døde grene og beskær gamle grene tilbage til basen for at fremme form og blomstring. Beskær ikke for dybt, cirka 1/3 af grenene kan fjernes.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke alt for våd. Vand helst om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Haveplanter som disse trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at jorden aldrig tørrer ud, men heller ikke forbliver for våd. En let, næringsrig pottemuld er ideel til en sund vækst.

  Planten trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke drænet. Undgå fattig jord og kalkholdige jordtyper.

  Den bedste placering for denne plante er i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod kraftig vind.

  For at beskytte planten mod frost anbefales det at lægge et tykt lag mulch omkring basen. Dette vil holde rødderne varme om vinteren. Det er også vigtigt ikke at beskære planten sent på efteråret for at beskytte grenene mod frostskader. Det er også muligt at dække planten med en speciel vinterhylster for ekstra beskyttelse.

  Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og fremme blomstringen. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Tilføj hvert år kompost eller gødning om foråret for en sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning om foråret og om sommeren. Brug gerne organisk gødning for at sikre en sund vækst og blomstring. Overgødning kan føre til for meget bladvækst og færre blomsterknopper.

  Det anbefales at lægge muld omkring planten for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Muld kan bestå af f.eks. træflis, kompost eller halm. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad plantens stamme for at undgå råd.

  Den ideelle surhedsgrad for denne plante er neutral til let sur. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for en sund vækst. Sørg for, at jorden ikke er for sur, da det kan hæmme plantens vækst.

  En god måde at bekæmpe skadedyr på denne plante er ved regelmæssigt at inspicere bladene og stænglerne for tegn på skadedyr. Derudover kan det hjælpe at tiltrække naturlige fjender af skadedyrene, såsom mariehøns. Hvis skadedyrsplagen er vedholdende, kan insekticider anvendes på en miljøvenlig måde.

 • Beskrivelse

  Weigela praecox, også kendt som tidligt blomstrende weigela, er en busk med smukke trompetformede blomster, der vises om foråret. Denne plante er kendt for sin overdådige blomstring og tiltrækkende duft, der tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på Weigela praecox er aflange og mørkegrønne, hvilket giver en flot kontrast til blomsterne. Denne plante trives godt i solen eller halvskyggen og kan vokse sig op til en højde på cirka 1,5 meter. Weigela praecox er et populært valg til haver på grund af sit iøjnefaldende udseende og nemme pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.