Weigela 'Abel Carri?re'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Abel Carrière' er en kompakt og lavt voksende busk med smukke lyserøde blomster, der hænger i klaser på grenene. Blomsterne blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Plantens blade er grønne og skifter til en smuk rødbrun farve om efteråret. Weigela 'Abel Carrière' foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Denne dekorative plante er velegnet til brug i bede, som enkeltstående plante eller i en uformel hæk.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten 'Weigela 'Abel Carrière'' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende busk, der mister sine blade om vinteren. Denne plante tilhører kategorien Haveplanter.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost med f.eks. et lag muld eller blade. Det er en busk, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer.

  Ja, Weigela 'Abel Carrière' er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Regelmæssig beskæring efter blomstringen og lejlighedsvist gødskning er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, og giv om nødvendigt ekstra vand i tørre perioder.

  Weigela 'Abel Carri?re' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse til en voksen plante. Planter i jorden vil have det bedste resultat, hvis de får tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. For optimal vækst og blomstring er det vigtigt at plante planterne i den rigtige afstand fra hinanden.

  Nej, Weigela 'Abel Carriere' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det anbefales at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt.

  Weigela 'Abel Carrière' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Kontroller regelmæssigt, om jorden stadig er tilstrækkeligt fugtig, inden du giver vand igen.

  Ja, Weigela 'Abel Carriere' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster, den producerer. Dette gør planten til et attraktivt valg for haver, der ønsker at tiltrække og støtte insekter.

  Weigela tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten har også en attraktiv blomstring, der tilbyder mad til små dyr og insekter. Derudover skaber buskene skjulesteder for forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 4 til 6 uger. Blomsterne er normalt lyserøde, røde eller lilla og tiltrækker mange sommerfugle i løbet af blomstringsperioden.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt under solrige forhold.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. Spis ikke dele af denne plante.

  Ja, Weigela 'Abel Carrière' har blade og grene, der kan dæmpe lyd. Dette skyldes, at planten har en tæt vækstform og kan absorbere lydbølger. Det kan derfor bidrage til at reducere støjgener i haven.

 • Om foråret kan planten beskæres for at bevare formen og fjerne gammelt træ. Klip døde, beskadigede eller udstående grene væk. Sørg for, at der efter beskæring stadig er tilstrækkeligt med unge grene tilbage til blomstringen i den næste sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Vand helst om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke bliver for våd. En næringsrig pottemuld med ekstra tilsætning af organisk materiale kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig fugtighed. Sørg for en pH-værdi på 6 til 7 for optimal vækst. En frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil holde planten sund.

  Weigela 'Abel Carriere' trives bedst på en solrig placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord. Denne haveplante kan vokse godt i bede eller som en solitær busk.

  Om vinteren kan det være klogt at beskytte planten ved at påføre et lag muld af blade eller halm omkring basen om efteråret. Du kan også anvende et beskyttende lag af jute eller en speciel vinterhylster. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden vinteren begynder, for at undgå udtørring.

  Giv planten en årlig beskæring efter blomstringen for at bevare formen og fremme blomstringen. Sørg for en veldrænet jord og tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret med organisk gødning for at fremme sund vækst.

  Have brug for planter har brug for næring i form af gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en gødning specielt til blomstrende buske, og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Gød planten om foråret for optimal blomstring.

  Mulch er vigtig for haveplanter for at holde på fugt og forhindre ukrudtvækst. Brug organisk mulch, såsom blade eller træbark. Mulchlaget bør være ca. 5-7,5 cm tykt og anbringes rundt om planten, men ikke mod stammen.

  Haveplanter foretrækker en neutral jord pH, de trives bedst i en pH mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den for optimal vækst og blomstring af planterne.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan der anvendes naturlige fjender som marihøner eller snyltehvepse. Derudover kan regelmæssig inspektion af planten hjælpe med at opdage eventuelt skadedyr tidligt. Derudover kan manuel fjernelse af skadedyr være effektivt.

 • Beskrivelse

  Weigela 'Abel Carrière' er en kompakt og lavt voksende busk med smukke lyserøde blomster, der hænger i klaser på grenene. Blomsterne blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Plantens blade er grønne og skifter til en smuk rødbrun farve om efteråret. Weigela 'Abel Carrière' foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Denne dekorative plante er velegnet til brug i bede, som enkeltstående plante eller i en uformel hæk.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.