Weigela 'Bristol Ruby'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Bristol Ruby' er en mellemstor busk med en opadgående vækstform. Bladene er ovalformede og mørkegrønne. Om foråret blomstrer planten med klart røde blomster, der danner en smuk farvekontrast med bladene. Efter blomstringen danner planten små frugter, der tiltrækker fugle. Weigela 'Bristol Ruby' er et smukt supplement til haven på grund af dens smukke blomster og tiltrækkende blade.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Weigela 'Bristol Ruby' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sit løv om vinteren og springer ud igen om foråret.

  Planten er hårdfør indtil omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Om vinteren kan det være nødvendigt at dække planten til med for eksempel fiberdug.

  Haveplanter som Weigela 'Bristol Ruby' er generelt nemme at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. De trives godt i de fleste jordtyper og kræver kun almindelig havepleje som regelmæssig beskæring. Korrekt vanding og tilstrækkeligt sollys er vigtigt for en sund vækst.

  Weigelas elsker plads til at vokse og bør plantes cirka 1,5 - 2 meter fra hinanden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og trives godt. Det er vigtigt at sikre tilstrækkelig lys og luftcirkulation omkring planten.

  Ja, Weigela 'Bristol Ruby' trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. Dog vokser planten ikke så godt i fuld skygge. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den modtager mindst et par timers sollys om dagen.

  Haveplanter som Weigela 'Bristol Ruby' har generelt brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Det er bedre at give en sjælden, dyb vanding end regelmæssigt små mængder vand.

  Ja, Weigela planter er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af deres nektarfyldte blomster. Det er et godt valg, hvis du gerne vil bidrage til biodiversiteten i din have. Det anbefales at plante planten i nærheden af andre blomstrende planter for at øge tiltrækningskraften for bestøvere.

  Ja, Weigela planter tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket kan fremme biodiversiteten i din have. Derudover giver blomsterne mad til nyttige insekter. Det er derfor en god plante for biodiversitet i din have.

  Weigela 'Bristol Ruby' blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringsperioden kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand ved høje temperaturer. Planten trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord.

  Nej, planten Weigela 'Bristol Ruby' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der er kendt for sine smukke blomster og blade. Det kan være skadeligt for helbredet at indtage dele af denne plante.

  Weigela 'Bristol Ruby' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en haveplante, der primært er kendt for sine smukke blomster om foråret og sommeren. Andre planter ville være mere velegnede til lyddæmpning.

 • Beskær denne busk lige efter blomstring for at fremme nye blomsterknopper. Fjern gamle blomster og tynd ud i busken for en sund vækst. Fjern også døde eller beskadigede grene for at bevare buskens form.

  Giv regelmæssigt vand til havenplanten 'Bristol Ruby', især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at lade plantekrukken dræne godt for at forhindre rod råd.

  Denne plante har brug for en god drænende pottemuld med tilstrækkeligt organisk materiale. Sørg for at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug specifik pottemuld til haveplanter for optimal vækst og blomstring.

  Denne haveplante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til fugtig jordkvalitet. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for at fremme sund vækst. Undgå våd jord for at forhindre rodødning.

  Weigela 'Bristol Ruby' trives bedst på en solrig placering i haven. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre godt. Et beskyttet sted mod hård vind anbefales også.

  Om vinteren skal planten beskyttes mod frost og kold vind. Det anbefales at dække planten med f.eks. halm eller et tykt lag muld. Det kan også hjælpe at beskytte planten med en speciel vinterhue.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og tåler godt beskæring. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Haveplanter kan gødes om foråret med en generel gødning til blomstrende planter. Brug en organisk gødning for at give planten næringsstoffer. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch hjælper med at reducere ukrudt, holde på fugt og regulere jordtemperaturen. En lag mulch på 5-8 cm omkring planten er tilstrækkelig. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade.

  Den ideelle pH-værdi for jord til haveplanter ligger mellem 6 og 7. Dette sikrer en god optagelse af næringsstoffer og en sund vækst af planterne. Det er vigtigt at regulere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af bladlus og spind. Hvis nødvendigt kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som naturlige fjender eller sæbeopløsninger. Det er også vigtigt at holde planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og tilføre de rette næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Weigela 'Bristol Ruby' er en mellemstor busk med en opadgående vækstform. Bladene er ovalformede og mørkegrønne. Om foråret blomstrer planten med klart røde blomster, der danner en smuk farvekontrast med bladene. Efter blomstringen danner planten små frugter, der tiltrækker fugle. Weigela 'Bristol Ruby' er et smukt supplement til haven på grund af dens smukke blomster og tiltrækkende blade.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.