Weigela 'Candida'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Candida' is een sierlijke en compacte struik met prachtige witte bloemen die in de lente bloeien. De bloemen hebben een lichtroze tint aan de buitenkant van de bloemblaadjes, waardoor een subtiel kleurcontrast ontstaat. Het blad van de plant is donkergroen en vormt een mooi contrast met de witte bloemen. Weigela 'Candida' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin vol biodiversiteit. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Weigela 'Candida' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Deze plant heeft een opvallende bloei in de lente en vroege zomer, maar verliest zijn blad in de herfst.

  Weigela 'Candida' is winterhard tot temperaturen van -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor het Nederlandse klimaat.

  Weigela 'Candida' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de bloei en vorm van de plant. Een zonnige standplaats en goed doorlatende grond zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer een ruimte van 1,5 tot 2 meter nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte om de plant te laten groeien en te bloeien. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Weigela 'Candida' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant worden belemmerd en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid voordat je water geeft. Probeer droge periodes te voorkomen om uitdroging te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Vlinders en bijen spelen een belangrijke rol bij het bestuiven van planten en helpen zo bij de voortplanting.

  "Weigela 'Candida' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, waardoor het een positieve bijdrage kan leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het is een goede keuze voor het creëren van een gevarieerde en levendige tuin."

  Weigela 'Candida' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt meestal ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de Weigela 'Candida' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en de grond goed te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant Weigela 'Candida' is niet eetbaar. Het is geen groente of fruit en wordt niet gebruikt als voedsel. Het is beter om deze plant niet te consumeren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en stelen. Het effect is echter minimaal en niet vergelijkbaar met specifieke geluidsdempende materialen. Weigela 'Candida' zal niet significant bijdragen aan geluidsdemping in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder zwakke en dode takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip takken tot aan de basis van de plant voor een optimale bloei in het volgende seizoen.

  Tuinplanten zoals Weigela 'Candida' hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de wortels voldoende tijd hebben om te drogen voordat de nacht valt.

  Tuinplanten zoals Weigela 'Candida' gedijen het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond en zand kan zorgen voor een optimale groeiomgeving.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen voor optimale groei. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochthoudende, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Vermijd te veel wind op de standplaats om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Het is aanbevolen om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren en de wortels te beschermen met een laag stro of schors. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral als de grond droog is.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig snoei. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren en snoei in het voorjaar om de vorm te behouden. Gebruik organische meststoffen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de Tuinplanten bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik geen teveel meststoffen, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de basis van de plant.

  Mulch kan gebruikt worden om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te remmen. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet tegen de stam aan. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost.

  De Tuinplanten die de voorkeur geven aan lichtzure tot neutrale bodemomstandigheden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren voordat de plant wordt geplant. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op aanwezigheid van luizen, trips en bladluizen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, worden ingezet ter bestrijding van ongedierte. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan de planten beschadigen en het ecosysteem verstoren.

 • Omschrijving

  Weigela 'Candida' is een sierlijke en compacte struik met prachtige witte bloemen die in de lente bloeien. De bloemen hebben een lichtroze tint aan de buitenkant van de bloemblaadjes, waardoor een subtiel kleurcontrast ontstaat. Het blad van de plant is donkergroen en vormt een mooi contrast met de witte bloemen. Weigela 'Candida' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een tuin vol biodiversiteit. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.