Weigela 'Rosabella'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Rosabella' is een compact groeiende struik met prachtige roze bloemen. De bloemen zijn trompetvormig en verschijnen in overvloed in het voorjaar en zomer. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. De plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling in de tuin of border. Weigela 'Rosabella' kan goed tegen verschillende bodemsoorten en is makkelijk in onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn blad in de herfst en is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende struik.

  Weigela 'Rosabella' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te geven door bijvoorbeeld een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Deze Tuinplant is geschikt voor de meeste Nederlandse tuinen.

  Weigela 'Rosabella' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien na de bloei voor een gezonde groei. Zorg voor een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Voor een Tuinplant zoals deze is het ideaal om voldoende ruimte te hebben in de tuin zodat de plant zijn volledige grootte kan bereiken en optimaal kan groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is rondom de plant zodat er geen belemmeringen zijn voor de groei. Planten hebben licht, lucht en ruimte nodig om gezond te kunnen groeien.

  "Weigela 'Rosabella' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren."

  Tuinplanten zoals Weigela 'Rosabella' hebben over het algemeen voldoende aan 1-2 keer water geven per week, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen waterbeurten om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Weigela 'Rosabella' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan het behoud van bestuivers in hun tuin.

  Weigela 'Rosabella' trekt bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren, wat ook bijdraagt aan de biodiversiteit. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die biodiversiteit stimuleert.

  'Weigela 'Rosabella' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de Weigela 'Rosabella' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warme temperaturen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, Weigela 'Rosabella' heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen. Het is echter geen specifiek geluidsdempende plant. Het kan wel helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om jaarlijks te snoeien. Snoei na de bloei de uitgebloeide takken terug tot op een paar centimeter boven de grond. Verwijder ook dode en zieke takken om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef geen water als de grond nog vochtig is.

  De Tuinplanten genaamd Weigela 'Rosabella' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Weigela 'Rosabella' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn voor een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is, om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Plaats de plant bij voorkeur in een bordersituatie.

  Tuinplanten zoals Weigela 'Rosabella' kunnen in de winter beschermd worden door de bodem rond de plant te bedekken met een laag mulch of compost. Ook kan de plant worden afgedekt met een dikke laag bladeren of dennentakken. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Snoei dode takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in droge periodes voldoende water.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende struiken en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar overdrijf niet om wortelverbranding te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch, zoals boomschors of compost. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te verbeteren. Het beste moment om mulch aan te brengen is in het voorjaar.

  De Tuinplanten `Weigela 'Rosabella'" gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Weigela 'Rosabella', kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes worden toegepast. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen en deze direct te verwijderen. Tot slot kan een gezonde bodem en goede luchtcirculatie helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Weigela 'Rosabella' is een compact groeiende struik met prachtige roze bloemen. De bloemen zijn trompetvormig en verschijnen in overvloed in het voorjaar en zomer. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. De plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling in de tuin of border. Weigela 'Rosabella' kan goed tegen verschillende bodemsoorten en is makkelijk in onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.