Weigela 'Styriaca'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Styriaca' is een struik met opvallende witte bloemen die in de lente bloeien en een aangename geur verspreiden. De bladeren van de Weigela 'Styriaca' zijn ovaalvormig en groen van kleur, ze vormen een mooi contrast met de witte bloemen. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en heeft een compacte groeiwijze, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders. Weigela 'Styriaca' is winterhard en kan goed tegen vorst, maar gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen worden teruggesnoeid om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren, waardoor hij langdurig kan blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter.

  'Weigela 'Styriaca' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aangeraden om de plant bij strenge vorst te beschermen met een mulchlaag of winterbescherming. In de lente zal de plant weer uitlopen.'

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien na de bloei. Daarnaast kan de plant profiteren van een jaarlijkse bemesting.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek in de volle zon tot halfschaduw. Houd minimaal een afstand van 1,5 tot 2 meter aan tussen de planten.

  De Weigela 'Styriaca' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zoek daarom een plek in de tuin waar de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Je kunt het beste de grond vochtig houden door ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Pas op met overbewatering, want dit kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door nectar en stuifmeel te leveren voor insecten, zoals bijen en vlinders. Ze creëren ook schuilplaatsen en voedselbronnen voor kleine dieren zoals vogels en egels. Het toevoegen van verschillende soorten planten in de tuin helpt om de biodiversiteit te verhogen.

  'Weigela 'Styriaca' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei kan tot wel vier weken duren.'

  Ja, de Weigela 'Styriaca' kan goed tegen volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is raadzaam om de plant voldoende water te geven bij langdurige blootstelling aan de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is niet veilig om delen van deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren die geluidsgolven absorberen en kunnen bijdragen aan het verminderen van geluidshinder in de tuin. Daarnaast kan het planten van meerdere exemplaren dicht bij elkaar een extra dempend effect hebben.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden direct na de bloei in de zomer. Verwijder dode takken en snoei oude takken tot aan de basis van de plant. Daarnaast is het goed om regelmatig de vorm van de plant te behouden door lichtjes te snoeien.

  De Tuinplanten "Styriaca" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Weigela 'Styriaca' gedijen goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet uitdroogt, maar ook om te voorkomen dat de planten niet te nat staan. Verder is het aan te raden om tijdens het planten organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Tuinplanten houden van goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en voldoende vocht bevat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral in koudere klimaten. Mulchen rond de basis van de plant kan helpen om de wortels warm te houden. In extreme gevallen kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een doek of speciale winterbescherming.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Snoei de plant direct na de bloei om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde uitstraling.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik hiervoor organische meststoffen die langzaam voedingsstoffen afgeven. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor een optimale groei.

  Mulchen van tuinplanten helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruidgroei. Het leggen van een laag mulch rond de plant kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen temperatuurveranderingen en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op luizen, bladluizen en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor bestrijding. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen schade aanrichten aan de plant en het ecosysteem, dus worden niet aanbevolen.

 • Omschrijving

  Weigela 'Styriaca' is een struik met opvallende witte bloemen die in de lente bloeien en een aangename geur verspreiden. De bladeren van de Weigela 'Styriaca' zijn ovaalvormig en groen van kleur, ze vormen een mooi contrast met de witte bloemen. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en heeft een compacte groeiwijze, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders. Weigela 'Styriaca' is winterhard en kan goed tegen vorst, maar gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen worden teruggesnoeid om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren, waardoor hij langdurig kan blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.