Wisteria floribunda 'Honbeni'

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Wisteria floribunda 'Honbeni' er en smuk klatreplante med lange, hængende klynger af lyserøde blomster. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på 'Honbeni' er friskgrønne og giver en smuk baggrund for blomsterne. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. Denne Wisteria-sort er en perle for enhver have og kan også fungere som en blikfang på en pergola eller langs en væg.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn, hvilket betyder, at den mister sine blade om efteråret og vinteren. Det er en løvfældende plante, der blomstrer om foråret og sommeren med smukke lyserøde blomster. Denne plante tilhører kategorien haveplanter.

  Planten er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte den mod hård frost ved f.eks. at mulche den eller beskytte den med fiberdug. I strenge vintre kan det være nødvendigt at træffe ekstra foranstaltninger for at beskytte planten.

  Wisteria floribunda 'Honbeni' er kendt som en plante, der er ret let at vedligeholde. Denne haveplante kræver ikke meget speciel pleje og er generelt ret nem at vedligeholde. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Wisteriaer har brug for masser af plads til at vokse og udvikle sig. De kan blive op til 10 meter høje og har brug for en solid støtte. Sørg derfor for tilstrækkelig plads i haven til denne klatreplante.

  Wisteria floribunda 'Honbeni' trives bedst på et solrigt sted, væksten kan formindskes i skyggen. Det anbefales at plante denne plante et sted med mindst 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. Plantning i skyggen kan resultere i mindre blomstring og vækst af planten.

  Denne plante har regelmæssigt brug for vand, især i varme sommerdage. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Generelt har disse planter brug for vand ca. 1-2 gange om ugen.

  Ja, blomsterne på denne plante er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres rigelige nektarproduktion og søde duft. Det er et godt valg for haveejere, der gerne vil fremme biodiversitet i deres have.

  Ja, som en blomstrende klatreplante tiltrækker Wisteria floribunda 'Honbeni' bestøvende insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder planten også skjulesteder for små dyr. Så det er en positiv tilføjelse til biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt i maj og juni måned. Blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af sollys for at trives godt. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand for at undgå udtørring. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for en sund vækst.

  Nej, blomster og frø af Wisteria floribunda 'Honbeni' er giftige, hvis de indtages. Det er ikke sikkert at spise denne plante. Det anbefales at holde børn og kæledyr væk fra planten.

  Ja, Wisteria floribunda 'Honbeni' har en tæt og frodig vækst, der kan absorbere og dæmpe lyd i omgivelserne. Plantens løvtag kan hjælpe med at absorbere og sprede lydbølger. Det kan derfor bidrage til at reducere omgivende støj i haven.

 • For at fremme en sund vækst og blomstring er det vigtigt at beskære planten årligt. Beskær omkring slutningen af vinteren eller starten af ​​foråret, før planten begynder at skyde nye skud. Fjern tynde og svage grene og beskær resten af grenene tilbage til cirka 30 cm fra hovedstammen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå at rødderne står for vådt. Giv helst vand ved plantens base og ikke på bladene.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Dette giver rødderne tilstrækkelig luft og fugt til at vokse sundt. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Haveplanter trives bedst i godt drænet jord med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt, at jorden er rig på næringsstoffer, og at der er tilstrækkeligt med fugt til rådighed for planten. Sørg for, at jorden ikke er for kompakt, så rødderne kan sprede sig godt.

  Wisteria floribunda 'Honbeni' har brug for en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Denne plante trives godt på et beskyttet sted.

  Det er vigtigt at beskytte planten om vinteren mod hård frost, for eksempel ved at påføre et tykt lag muld omkring rødderne. Det anbefales også at dække planten med et beskyttende klæde eller et midlertidigt drivhus, hvis temperaturen falder under frysepunktet. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosted starter.

  Planten skal beskæres årligt om sommeren for at kontrollere væksten og fremme blomstringen. Sørg for tilstrækkelig støtte med en solid konstruktion, da planten kan vokse kraftigt og blive tung. Giv regelmæssigt vand i tørre perioder og gød planten om foråret for optimal vækst.

  Det anbefales at gøde havenplanter om foråret, inden vækstperioden begynder. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at stimulere væksten og blomstringen. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt omkring planten og ikke direkte mod stammen.

  Mulch er et beskyttende lag af organisk materiale, der placeres rundt om planten for at beskytte rødderne mod kolde temperaturer og fugttab. Det hjælper også med at reducere ukrudtsvækst og holde jorden mere fugtig. Det anbefales at påføre et lag mulch om foråret og efteråret.

  Wisteria floribunda 'Honbeni' trives godt i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men dræner godt for at undgå rodhæmning. Tilsætning af kompost kan forbedre pH-værdien i jorden og sikre en sund vækst af planten.

  For denne haveplante er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, larver og spindemider. Biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie kan være effektive mod disse skadedyr. Det er også en god idé at pleje planten godt, så den forbliver stærk og sund og mindre modtagelig for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Wisteria floribunda 'Honbeni' er en smuk klatreplante med lange, hængende klynger af lyserøde blomster. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på 'Honbeni' er friskgrønne og giver en smuk baggrund for blomsterne. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. Denne Wisteria-sort er en perle for enhver have og kan også fungere som en blikfang på en pergola eller langs en væg.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.