Wisteria sinensis

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Wisteria sinensis is een klimplant met prachtige hangende trossen van geurende, paarse bloemen. De plant kan grote hoogten bereiken en heeft donkergroene bladeren die in de herfst geel kunnen kleuren. Wisteria sinensis is een sterke en snelgroeiende plant die goed gedijt in zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. De bloeiperiode van de plant is vaak in het voorjaar, maar kan variëren afhankelijk van de locatie en omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om te voorkomen dat hij te wild en overwoekerd wordt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Wisteria sinensis is een bladverliezende plant. Tijdens de winter verliest hij zijn bladeren. De plant valt onder de Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. In strenge winters kan deze plant bescherming nodig hebben tegen vorst. Het is raadzaam om de plant tijdens vorstperiodes af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en te verzorgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en voldoende water te geven. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De plant Wisteria sinensis heeft veel ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Zorg voor een ruime plantenbak of goed bemeste grond in de tuin. De plant kan zich uitbreiden tot een groot formaat, dus geef hem voldoende ruimte om te groeien.

  Wisteria sinensis groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Een te donkere plek kan de groei van de plant belemmeren.

  De Wisteria sinensis heeft gemiddeld twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heerlijk geurende bloemen die ze produceert. Het is een ideale aanvulling voor de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ook kan de plant dienen als schuilplaats en voedselbron voor verschillende dieren. Daarnaast zorgt de plant voor een groenere en gevarieerdere omgeving, wat gunstig is voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en bloeit ongeveer twee tot vier weken lang.

  De plant kan goed gedijen in de volle zon. Ze kunnen echter ook groeien in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de bloemen en zaden van deze plant zijn giftig voor mensen en dieren. Het is daarom niet veilig om delen van deze plant te eten. Het wordt aanbevolen om de plant niet in de buurt van huisdieren of kinderen te laten groeien.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen. Het kan helpen om geluiden van buitenaf te verminderen, vooral als het dichtbij een raam of muur staat.

 • Snoei de plant tijdens de wintermaanden om de vorm te behouden en bloei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken en knip de zijtakken tot 2-3 knoppen. Snoei in de zomer de zijtakken nogmaals tot 10-15 cm terug.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig, met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel organische meststoffen toe voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Vermijd te zure of te voedingsarme bodem.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te klimmen, bij voorkeur tegen een stevige constructie zoals een pergola. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om vorstschade te voorkomen, is het belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Het is ook aan te raden om de plant te mulchen en deze te beschermen tegen harde wind.

  De plant heeft regelmatig snoei nodig om een gezonde groei te bevorderen. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant elk voorjaar voor optimale bloei.

  Voor tuinplanten zoals Wisteria sinensis is het belangrijk om in het voorjaar een universele meststof te geven. Meng de meststof met de bovenste laag van de grond en geef vervolgens water om de voedingsstoffen te activeren. Overbemesting moet worden vermeden om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of schors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit bevordert de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te werken om de plant te blijven ondersteunen.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op aanwezigheid van beestjes. Het is aanbevolen om luizen en spint te bestrijden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen of door ze handmatig te verwijderen. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door hem voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Wisteria sinensis is een klimplant met prachtige hangende trossen van geurende, paarse bloemen. De plant kan grote hoogten bereiken en heeft donkergroene bladeren die in de herfst geel kunnen kleuren. Wisteria sinensis is een sterke en snelgroeiende plant die goed gedijt in zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. De bloeiperiode van de plant is vaak in het voorjaar, maar kan variëren afhankelijk van de locatie en omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om te voorkomen dat hij te wild en overwoekerd wordt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.