Wisteria sinensis 'Alba'

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Wisteria sinensis 'Alba' is een klimmende plant met prachtige witte bloemtrossen die lijken op druiventrossen. De plant bloeit in de lente en verspreidt een heerlijke zoete geur. Het blad van de plant is frisgroen van kleur en bestaat uit meerdere blaadjes. 'Alba' is een variëteit van de Chinese blauwe regen die goed gedijt in een zonnige en beschutte standplaats. Deze plant kan een spectaculaire toevoeging zijn aan een tuin of terras, vooral wanneer hij langs een pergola of muur wordt geleid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Wisteria sinensis 'Alba' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn blad in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters. Het is aan te raden om extra mulch toe te voegen en de plant eventueel af te dekken met fleece of vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat hij voldoende zonlicht en water krijgt en snoei hem indien nodig in het voorjaar. Hij gedijt goed in verschillende grondsoorten en klimaatcondities.

  Wisteria sinensis 'Alba' heeft ruimte nodig om uit te kunnen groeien tot een grote klimplant. Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden om minimaal een ruimte van 4 meter in de hoogte en 2 meter in de breedte te voorzien. Zorg voor voldoende ondersteuning, zoals een pergola of muur, waar de plant tegenop kan groeien.

  Wisteria sinensis 'Alba' groeit het best in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk achterblijven.

  De Wisteria sinensis 'Alba' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemdrainage. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant pas water te geven als de grond droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin omdat het deze bestuivers aantrekt. Het is een plant die zorgt voor leven en beweging in de tuin.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant kan ook dienen als schuilplaats en nestmogelijkheid voor verschillende insecten en kleine dieren, wat de diversiteit in de tuin ten goede komt. Deze plant kan helpen om de natuurlijke balans in de tuin te bevorderen en zo de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Zorg er ook voor dat de plant voldoende voeding krijgt.

  Nee, de bloemen en zaden van deze plant zijn giftig bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te eten.

  Ja, de Wisteria sinensis 'Alba' heeft een dichte groei wat geluid kan dempen. Dit komt door de bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen. Als tuinplant kan het ook zorgen voor een rustige en groene omgeving waar geluiden gedempt kunnen worden.

 • Deze klimplant dient jaarlijks te worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Snoei in de wintermaanden de zijtakken terug tot 2 à 3 knoppen vanaf de hoofdtak. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

  De Wisteria sinensis 'Alba' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  Kies voor een goed doorlatende en humusrijke potgrond voor de Wisteria sinensis 'Alba'. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Voeg eventueel wat extra voeding toe tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem voor het planten te verbeteren met compost of organische meststoffen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot licht beschaduwde plek in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschut is tegen harde wind om beschadiging van de bloemen en bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter heeft deze plant behoefte aan bescherming tegen vorst en koude wind. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei in de winter om de vorm van de plant te behouden en verwijder eventuele dode takken. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond en sterk te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemesten kan het beste in het voorjaar en de zomer worden gedaan.

  Het is belangrijk om de grond rondom de plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met kalk of meststoffen. Een juiste pH-waarde zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van insecticiden of neemolie. Ook regelmatig controleren op ongedierte en aangetaste bladeren verwijderen kan helpen de plant gezond te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de Tuinplanten te beschermen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Wisteria sinensis 'Alba' is een klimmende plant met prachtige witte bloemtrossen die lijken op druiventrossen. De plant bloeit in de lente en verspreidt een heerlijke zoete geur. Het blad van de plant is frisgroen van kleur en bestaat uit meerdere blaadjes. 'Alba' is een variëteit van de Chinese blauwe regen die goed gedijt in een zonnige en beschutte standplaats. Deze plant kan een spectaculaire toevoeging zijn aan een tuin of terras, vooral wanneer hij langs een pergola of muur wordt geleid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.