Rhododendron impeditum

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron impeditum is een kleine, groenblijvende struik met paarse bloemen die in de lente bloeien. De bladeren zijn smal en donkergroen van kleur. Deze plant groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter bereiken. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Rhododendron impeditum houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een standplaats in de halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. Deze tuinplant is geschikt voor een gematigd klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven, snoeien en voedingsstoffen in de grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  De Rhododendron impeditum heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in diameter om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht- en lichtcirculatie heeft om gezond te blijven. In een grotere tuin kunnen meerdere exemplaren op gepaste afstand van elkaar worden geplant voor een mooi effect.

  Ja, de Rhododendron impeditum groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een plant die van nature gedijt in schaduwrijke en vochtige omstandigheden. De schaduw zorgt ervoor dat de plant beschermd wordt tegen felle zonnestralen en uitdroging.

  Rhododendron impeditum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken in water. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een goede keuze als je graag deze insecten in je tuin wilt zien.

  De Rhododendron impeditum trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin bevordert. De plant biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende soorten dieren. Het zorgt voor een gevarieerde en gezonde ecosystemen in de tuin.

  De bloei van deze plant vindt plaats in de maanden april en mei en duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Rhododendron impeditum kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te beschermen tegen felle middagzon. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, Rhododendron impeditum is niet eetbaar. Alle delen van deze plant zijn giftig en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet in de buurt van eetbare gewassen te planten.

  Ja, Rhododendron impeditum heeft de eigenschap geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast, met name in een tuinomgeving.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt het best na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode takken en knip lichtjes bij om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De Rhododendron impeditum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan zure potgrond met een goede afwatering. Gebruik geen gewone potgrond, maar kies voor een speciale mix voor zuurminnende planten. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet zuur zijn, met een pH tussen 4,5 en 5,5. Een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een meststof specifiek voor zuurminnende planten.

  De Rhododendron impeditum gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en kies voor zure en goed doorlatende grond. Vermijd te felle zon en droge grond om de plant gezond te houden.

  Om vorstschade te voorkomen, kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of dennentakken. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed vochtig is voordat de vorstperiode begint. Als de plant in een pot staat, kan deze het beste tijdelijk naar een beschutte plek worden verplaatst.

  De plant vereist regelmatige watergift, bij voorkeur met regenwater. Snoei dode takken en bloemen na de bloeiperiode om de plant gezond te houden. Gebruik mest speciaal voor zuur minnende planten om de groei te stimuleren.

  Rhododendron impeditum heeft behoefte aan een zure grond, dus gebruik een speciale rhododendronmeststof. Bemest de plant in het voorjaar voordat de groei begint en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Gebruik organische meststoffen voor een geleidelijke en langdurige voeding.

  Het is aan te raden om mulch rondom deze plant aan te brengen om de wortels vochtig en koel te houden. Mulch helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rhododendron impeditum gedijt het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of speciale rhododendronmeststof.

  Voor de Tuinplanten in het algemeen is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten of wolluizen. Bij een milde aanwezigheid kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes. Bij een ernstige plaag kan overwogen worden om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar altijd met de nodige voorzichtigheid en volgens de aanbevolen dosering.

 • Omschrijving

  Rhododendron impeditum is een kleine, groenblijvende struik met paarse bloemen die in de lente bloeien. De bladeren zijn smal en donkergroen van kleur. Deze plant groeit langzaam en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter bereiken. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Rhododendron impeditum houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een standplaats in de halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.