Rhododendron (Wardii Grp)

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Wardii Grp) is een groenblijvende struik die in het voorjaar in bloei staat met grote, geurende bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars of wit. Deze plant houdt van een zure grond en een beschutte standplaats in de halfschaduw. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. De Rhododendron (Wardii Grp) kan uitgroeien tot een grote struik van wel 2 meter hoog en breed. Deze plant is populair vanwege zijn prachtige bloemen en wintergroene bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "Rhododendron (Wardii Grp)" is groenblijvend. De bladeren blijven gedurende het hele jaar groen. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Zorg voor een beschutte standplaats en eventueel extra mulch of bedekking in de winter.

  Ja, de Rhododendron Wardii Grp is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voeding. Het snoeien van de plant kan ook bijdragen aan een gezonde groei.

  De Rhododendron (Wardii Grp) heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze op een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter van andere planten voor een goede ontwikkeling.

  Ja, de Rhododendron (Wardii Grp) groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in beschutte en schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor optimale groei.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectarrijke eigenschappen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken en ondersteunen.

  Rhododendrons worden niet beschouwd als goede planten voor biodiversiteit, omdat ze vaak weinig nectar produceren en daardoor weinig insecten aantrekken. Voor een grotere biodiversiteit zijn het beter om inheemse planten aan te planten die voedsel en beschutting bieden aan lokale dieren en insecten.

  De Rhododendron (Wardii Grp) bloeit in de maanden mei en juni. De bloei kan tot wel 4 weken duren.

  Rhododendron (Wardii Grp) kan het beste geplant worden op een plek met gefilterd zonlicht of in de halfschaduw. De plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft bescherming nodig tegen felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende schaduw krijgt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt sterk afgeraden om delen van deze plant te eten. Het is belangrijk om goed op te letten en geen risico te nemen met giftige planten in de tuin.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Dit kan helpen bij het dempen van geluiden in de omgeving. Het effect is echter beperkt en kan variëren afhankelijk van de omgeving en groeiomstandigheden.

 • Rhododendrons kunnen het beste gesnoeid worden direct na de bloei, aan het einde van de lente. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Wees voorzichtig bij het snoeien, overmatig snoeien kan de bloei verminderen.

  Geef regelmatig water aan de Rhododendron (Wardii Grp) tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Pas op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Rhododendron (Wardii Grp) is het belangrijk om zuurzame potgrond te gebruiken. Gebruik een mix met een lage pH-waarde en goede drainage voor optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de Rhododendron te ondersteunen.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure, vochtige grond met een goede drainage. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en licht zuur is. Zorg ervoor dat de grond niet te compact is en voeg indien nodig compost of turf toe.

  De Rhododendron (Wardii Grp) groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek met zure, humusrijke grond. Vermijd fel zonlicht en droge grond, dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het belangrijk om een mulchlaag van bladeren of stro rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of jutezak over de plant worden geplaatst om te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst intreedt.

  De Rhododendron (Wardii Grp) heeft behoefte aan een zure grond en een plekje in de halfschaduw. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei uitgebloeide bloemen weg om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om twee keer per jaar te bemesten, in het voorjaar en in de zomer. Gebruik daarbij een rhododendron- en azaleamest voor een optimale groei en bloei. Overbemesten kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen is gunstig voor de tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Een laagje mulch van enkele centimeters wordt in het voorjaar aangebracht rondom de planten. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost.

  De Rhododendron (Wardii Grp) gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Zorg ervoor dat de plant schoon en gezond blijft door regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en spint. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden om het ongedierte te bestrijden. Voorkom overmatig water geven en zorg voor een goede luchtcirculatie om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Wardii Grp) is een groenblijvende struik die in het voorjaar in bloei staat met grote, geurende bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars of wit. Deze plant houdt van een zure grond en een beschutte standplaats in de halfschaduw. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. De Rhododendron (Wardii Grp) kan uitgroeien tot een grote struik van wel 2 meter hoog en breed. Deze plant is populair vanwege zijn prachtige bloemen en wintergroene bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.