Rhododendron (Griersonianum Grp) 'Anna Rose Whitney'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Anna Rose Whitney' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige roze bloemen die in trossen bij elkaar staan. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron houdt van een beschutte standplaats en zure, goed doorlatende grond. 'Anna Rose Whitney' is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Griersonianum Grp) 'Anna Rose Whitney' is een groenblijvende plant. Het houdt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn blijvende groene uitstraling.

  De "Rhododendron (Griersonianum Grp) 'Anna Rose Whitney'" is winterhard tot -15°C. Als tuinplant kan deze plant dus redelijk lage temperaturen verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Rhododendrons zijn over het algemeen niet veeleisend en vereisen weinig onderhoud. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en worden het best beschermd tegen felle zon en harde wind. Regelmatig snoeien en bemesten bevordert de groei en bloei.

  Rhododendrons hebben veel ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om ze minimaal 1,5 tot 2 meter van andere planten te planten om voldoende luchtcirculatie te garanderen. Zorg er ook voor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te breiden naar de zijkanten.

  Rhododendrons groeien het best in gefilterd zonlicht of halfschaduw. Ze kunnen niet goed gedijen in de volle schaduw. Het is belangrijk dat ze voldoende licht krijgen om goed te groeien en bloeien.

  De Rhododendron (Griersonianum Grp) 'Anna Rose Whitney' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om in de zomermaanden vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, de Rhododendron (Griersonianum Grp) 'Anna Rose Whitney' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een mooie toevoeging aan tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Rhododendrons zijn over het algemeen niet bijzonder goed voor biodiversiteit, omdat ze weinig nectar produceren en geen vruchten of zaden leveren voor voedsel voor dieren. Er zijn echter andere planten die wel bijdragen aan biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers en insecten. Het is daarom aan te raden om een mix van planten te gebruiken om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Na de bloei ontwikkelen zich de nieuwe knoppen voor het volgende bloeiseizoen.

  De Rhododendron (Griersonianum Grp) 'Anna Rose Whitney' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Rhododendron planten zijn giftig en dus niet eetbaar voor mensen of dieren. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot vergiftiging en gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om deze planten niet te eten en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, Rhododendron planten hebben de neiging om geluid te dempen vanwege hun dichte bladeren en struikachtige groeiwijze. Deze eigenschap maakt ze een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Rhododendrons moeten direct na de bloei worden gesnoeid om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik indien nodig uit om licht en lucht door te laten. Vermijd snoeien in de winter, omdat dit de bloemknoppen kan beschadigen.

  "Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen."

  Voor de Rhododendron is het belangrijk om zure en goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van turf, schors en perliet kan geschikt zijn voor deze plantensoort.

  De bodemkwaliteit waar deze tuinplant van houdt is vochtig maar goed doorlatend, met een zure pH. Een bodem rijk aan organisch materiaal wordt ook aanbevolen voor een optimale groei en bloei.

  De Rhododendron 'Anna Rose Whitney' staat het liefst op een halfschaduwrijke plek in vochtige, zure grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en felle middagzon. Deze tuinplant gedijt goed in een beschutte tuin of onder bomen.

  In de winter is het belangrijk om Rhododendron planten te beschermen tegen vorst en koude wind. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en de struik af te dekken met een jute zak of tuinvlies. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge wintermaanden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Voor een gezonde groei is het belangrijk om de plant te voorzien van een zure grond en voldoende schaduw. Snoei dode bloemen en takken regelmatig voor een compacte en bloeiende plant.

  Rhododendrons hebben behoefte aan voedingsstoffen en kunnen worden bemest met een speciale rhododendron meststof. Geef de plant in het voorjaar en de zomer vloeibare meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig wordt verdeeld over de wortels van de plant.

  Rhododendrons gedijen goed met een mulchlaag rond de wortels om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Een organische mulch zoals boomschors of compost is ideaal. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stam wordt aangebracht om rot te voorkomen.

  De Rhododendron (Griersonianum Grp) 'Anna Rose Whitney' heeft een voorkeur voor zure grond met een pH tussen de 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen en een verminderde groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Rhododendrons, kunnen neemolie of een natuurlijke insecticide worden gebruikt. Regelmatige inspectie van de planten en het verwijderen van aangetaste bladeren kunnen ook helpen om plagen te voorkomen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook worden ingezet voor biologische bestrijding.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Anna Rose Whitney' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige roze bloemen die in trossen bij elkaar staan. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Rhododendron houdt van een beschutte standplaats en zure, goed doorlatende grond. 'Anna Rose Whitney' is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.