Fargesia robusta 'Wenchuan'

Fargesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fargesia robusta 'Wenchuan' is een winterharde bamboesoort met opvallend grote, donkergroene bladeren. Deze plant groeit in dichte, opgaande pollen en wordt ongeveer 3 tot 5 meter hoog. De stengels van deze bamboe zijn dik en stevig, waardoor de plant goed bestand is tegen harde wind. De Fargesia robusta 'Wenchuan' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw en vraagt regelmatig water. Deze bamboe is ideaal voor het creëren van een groene en privacy biedende haag in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Fargesia robusta 'Wenchuan' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat het blad gedurende het hele jaar aan de plant blijft zitten. Het is dus een goede keuze voor tuinen die ook in de winter groen moeten blijven.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en winterse omstandigheden. Het is een ideale tuinplant voor koude klimaten.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen.

  Voor Fargesia robusta 'Wenchuan' heb je ongeveer 1 tot 1,5 vierkante meter ruimte nodig in de tuin. Deze plant groeit in een cluster van opgaande stelen, dus het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om optimaal te kunnen groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren in deze omstandigheden dan in volle zon. Het is belangrijk om de plant water te geven en regelmatig te bemesten om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet regelmatig maar matig worden bewaterd. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar het is ook belangrijk om te voorkomen dat de wortels in drassige grond staan. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Dit zorgt voor een gezonde en levendige tuin waar insecten graag op afkomen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin met veel biodiversiteit.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit vanwege zijn dichte groei die een schuilplaats en voedsel biedt voor kleine dieren en insecten. De bladeren kunnen ook dienen als nestmateriaal voor vogels. Het aanplanten van deze plant kan helpen om de diversiteit in de tuin te vergroten.

  De Fargesia robusta 'Wenchuan' bloeit in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Het is ook raadzaam om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Fargesia robusta 'Wenchuan' is niet eetbaar. Het is een siergras dat voornamelijk wordt gebruikt in tuinen vanwege zijn decoratieve uitstraling. Eetbare planten hebben andere kenmerken en toepassingen.

  Ja, deze plant heeft dikke, dichte bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen, waardoor het geluid gedempt kan worden. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in uw tuin.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er beschadigde of dode takken verwijderd moeten worden. Indien nodig, kunnen de takken tot aan de grond worden afgeknipt. Extra snoeien kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de grond uitdroogt. Zorg ervoor dat de plant niet in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Fargesia robusta 'Wenchuan' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Het gebruik van speciale potgrond voor tuinplanten wordt aanbevolen voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  "Fargesia robusta 'Wenchuan'" gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Fargesia robusta 'Wenchuan' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond en vermijd te felle zon. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan ook in een pot op het balkon of terras geplaatst worden.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint en vermijd het om de plant te snoeien in de winter. Het is ook belangrijk om te controleren of de plant voldoende vocht heeft tijdens droge periodes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Zorg voor voldoende water en licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en zomer meststoffen te gebruiken die speciaal zijn samengesteld voor bloeiende planten. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor het juiste gebruik. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt opgehoopt om rotting te voorkomen.

  De bodem voor tuinplanten moet een licht zure tot neutrale pH-waarde hebben voor een optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en slakken. Het is aan te raden om deze plagen te bestrijden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door hem goed te verzorgen, zodat hij beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Fargesia robusta 'Wenchuan' is een winterharde bamboesoort met opvallend grote, donkergroene bladeren. Deze plant groeit in dichte, opgaande pollen en wordt ongeveer 3 tot 5 meter hoog. De stengels van deze bamboe zijn dik en stevig, waardoor de plant goed bestand is tegen harde wind. De Fargesia robusta 'Wenchuan' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw en vraagt regelmatig water. Deze bamboe is ideaal voor het creëren van een groene en privacy biedende haag in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.