Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus'

Rhododendron (Catawbiense Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Caractacus' er en smuk og stærk busk med mørkegrønne blade og store, lilla blomster med en dybrød plet i midten. Denne plante tilhører Catawbiense gruppen og blomstrer sent om foråret til tidlig sommer. Den trives bedst i fugtig, veldrænet jord og i halvskygge til skyggefulde miljøer. 'Caractacus' kan vokse sig stor som en busk og er meget velegnet som solitær plante eller i en gruppe. Med sine iøjnefaldende blomster og vintergrønne blade er denne Rhododendron et smukt tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, den Rhododendron (Catawbiense Gruppen) 'Caractacus' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver en konstant grøn fremtoning i din have.

  Denne plante er vinterhård op til -15°C og tåler godt frost. Det er en stærk plante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Det er et godt valg til haver i koldere klimaer.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus' er en temmelig nem plante at vedligeholde. Denne plante foretrækker sur jord og er følsom over for tørke, så regelmæssig vanding er vigtig. Lejlighedsvis gødning og beskæring fremmer vækst og blomstring.

  Rhododendron 'Caractacus' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter, så den kan udvikle sig godt. Planten kan vokse sig til en stor busk, så tag dette i betragtning, når du planter den.

  Ja, Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt i delvis til fuld skygge og vil give det bedste resultat på et beskyttet sted med let skygge. Sørg for, at jorden er fugtig og godt drænet for optimal vækst.

  Rhododendroner har brug for regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at vande 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodskade.

  Ja, planten Rhododendron tiltrækker sommerfugle og tiltrækker bier med de nektarholdige blomster, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til en have for at tiltrække disse bestøvere.

  Rhododendroner bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. De tilbyder også skjulesteder og mad til forskellige små dyr. Det er vigtigt at have et varieret udvalg af planter i haven for at opretholde en sund biodiversitet.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus' blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer ca. 2 til 3 uger.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus' trives bedst i halvskygge og tåler ikke stærkt sollys. Planten kan brænde, hvis den udsættes for for meget direkte sollys. Derfor anbefales det at beskytte planten mod den skarpe sol.

  Nej, rhododendron er ikke spiseligt for mennesker. At indtage planten kan forårsage maveproblemer og forgiftning. Det er derfor vigtigt ikke at bruge denne plante i madlavning.

  Ja, Rhododendron planter er kendt for at dæmpe lyd med deres tætte blade og store blade. Denne egenskab gør dem ideelle til at skabe en rolig og fredelig atmosfære i din have.

 • Rhododendroner skal beskæres let efter blomstring ved at fjerne visne blomster og gamle grene. Det er vigtigt at beskære forsigtigt for at undgå at beskadige de nye knopper. Overbeskæring kan mindske blomstringen og påvirke plantens sundhed negativt.

  Rhododendronen trives i fugtig jord, især i tørre perioder. Giv planten regelmæssigt vand, især i sommermånederne. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Rhododendroner har brug for sur, fugtig pottemuld med god dræning for at vokse godt. Brug en blanding af mose, bark og perlit for god luftcirkulation. Sørg for regelmæssig vanding og undgå kalkholdigt vand for at bevare plantens sundhed.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus' trives bedst i en fugtig, sur jord, der er godt drænet. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og godt drænet. En god jordkvalitet sikrer, at planten forbliver sund og kan vokse godt.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus' trives bedst på en placering i delvis skygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted i haven, væk fra den skarpe eftermiddagssol. Jorden skal være fugtig, humusrig og veldrænet.

  Du kan beskytte planten mod frost ved at lægge muld rundt om rødderne. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder. Hvis planten er i en potte, så sæt den et beskyttet sted i vintermånederne.

  Rhododendrons skal beskæres årligt efter blomstringen til lige over jorden. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret med specielle rhododendrongødninger for god vækst og blomstring.

  Rhododendroner har brug for specifik gødning for at vokse og blomstre ordentligt. Brug en surjordende gødning, såsom rhododendrongødning, om foråret. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det er vigtigt at bruge organisk materiale som blade, halm eller bark. Mulch bør fornys hvert år for at beskytte og nære planten.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Caractacus' trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt. Disse planter kan opleve problemer, hvis jorden er for kalkholdig.

  For at bekæmpe skadedyr på disse haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere blade og stængler for tegn på insekter. Forebyggende foranstaltninger som at holde planten sund og undgå overdreven gødskning kan hjælpe med at forebygge skadedyr. I tilfælde af alvorlig infektion kan biologisk eller kemisk bekæmpelse anvendes.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Caractacus' er en smuk og stærk busk med mørkegrønne blade og store, lilla blomster med en dybrød plet i midten. Denne plante tilhører Catawbiense gruppen og blomstrer sent om foråret til tidlig sommer. Den trives bedst i fugtig, veldrænet jord og i halvskygge til skyggefulde miljøer. 'Caractacus' kan vokse sig stor som en busk og er meget velegnet som solitær plante eller i en gruppe. Med sine iøjnefaldende blomster og vintergrønne blade er denne Rhododendron et smukt tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.