Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault'

Rhododendron (Catawbiense Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Catawbiense Boursault' is een groenblijvende struik met grote glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige paarse bloemen in grote trossen die de struik bedekken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze Rhododendron groeit het beste in vochtige, zure bodems en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Met zijn compacte groeiwijze en langdurige bloei is de 'Catawbiense Boursault' een populaire keuze voor tuinen en landschapsontwerpen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze rhododendron behoort tot de groenblijvende planten en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een zeer geschikte keuze voor in de tuin vanwege zijn wintergroene karakter.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, de Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en een goede standplaats met halfschaduw. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei.

  De Rhododendron heeft voldoende ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Zorg voor een afstand van ongeveer 1 tot 1,5 meter tussen de planten. Op deze manier kunnen ze zich goed ontwikkelen en genoeg licht en lucht krijgen.

  Ja, de Rhododendron 'Catawbiense Boursault' groeit goed in de schaduw, maar zal het beste bloeien in halfschaduw tot zon. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om een goede groei en bloei te garanderen. Let op dat de plant niet te langdurig in volledige schaduw staat, dit kan de groei belemmeren.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, vooral als de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bedoeld zijn om deze insecten aan te trekken.

  Rhododendrons zijn over het algemeen aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders, waardoor ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om een gevarieerde en gezonde leefomgeving voor dieren te creëren. Het toevoegen van Rhododendrons aan de tuin kan de biodiversiteit verrijken.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' kan goed tegen de volle zon en heeft een voorkeur voor een plekje in de zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant zal het beste groeien en bloeien op een plekje met voldoende zonlicht.

  Nee, de Rhododendron is niet eetbaar en wordt beschouwd als giftig voor mens en dier. Het consumeren van delen van de plant kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de plant niet te eten en uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' heeft dichte bladeren en kan geluid enigszins dempen in een tuinomgeving. Het is echter geen plant die specifiek is gekweekt voor geluidsdemping. Andere plantensoorten kunnen mogelijk een grotere impact hebben op het verminderen van geluid.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Snoei niet te diep, omdat dit de bloemproductie kan verminderen.

  De Rhododendron 'Catawbiense Boursault' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Rhododendrons houden van zure, vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is. Gebruik bij voorkeur speciale rhododendron potgrond voor optimale groei.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' gedijt het beste in een zure, goed doorlatende bodem. Zorg voor voldoende humus en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' gedijt het best op een standplaats met lichte schaduw en beschutting tegen harde wind. Zorg voor zure, vochtige en goed doorlatende grond. Vermijd te veel direct zonlicht en droogte om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om Rhododendrons in de winter te beschermen tegen vorst, vooral de jonge planten. Dit kan gedaan worden door ze te bedekken met een dikke laag mulch en/of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Dit type Rhododendron vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is ook belangrijk om de grond goed te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden.

  Rhododendrons kunnen het beste bemest worden met speciale rhododendronmest, deze mest bevat de juiste voedingsstoffen en pH-waarde voor de plant. Bemest de plant in het voorjaar voordat de groeiperiode begint en herhaal dit indien nodig in de zomer. Gebruik niet te veel mest om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en helpt onkruid onderdrukken. Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Het kan de wortels beschermen tegen vorst in de winter.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Catawbiense Boursault' gedijt het best op een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is en rijk is aan organisch materiaal. Het toevoegen van turf kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Als je last hebt van ongedierte bij tuinplanten, kun je overwegen om natuurlijke bestrijdingsmethoden te gebruiken zoals het planten van companion plants, zoals goudsbloemen of lavendel. Daarnaast kan het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van dode bladeren en plantenresten helpen bij het voorkomen van plagen. Als de plagen ondanks preventieve maatregelen blijven terugkomen, kan het nodig zijn om biologische bestrijdingsmiddelen of insecticiden te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Catawbiense Boursault' is een groenblijvende struik met grote glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige paarse bloemen in grote trossen die de struik bedekken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze Rhododendron groeit het beste in vochtige, zure bodems en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Met zijn compacte groeiwijze en langdurige bloei is de 'Catawbiense Boursault' een populaire keuze voor tuinen en landschapsontwerpen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.