Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer'

Rhododendron (Caucasicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Cheer' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant behoort tot de Caucasicum groep en produceert grote trossen van opvallende, roze bloemen in het voorjaar. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Cheer' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en een lichtzure grond. Deze Rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en brengt kleur en leven in het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar door. Je kunt dus genieten van zijn groene bladeren, zelfs in de winter.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de bodem goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen. Regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar zorgt voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor minstens 1,5 meter afstand tussen verschillende planten. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de locatie.

  Ja, Rhododendrons groeien goed in de schaduw en kunnen zelfs beter presteren dan in direct zonlicht. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water voor optimale groei en bloei.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, de Rhododendron heeft zeer aantrekkelijke bloemen voor vlinders en bijen. De nectar en pollen van deze plant trekken deze insecten aan en helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Rhododendrons dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bijen en vlinders. De bloemen bieden nectar en stuifmeel als voedselbron voor deze insecten. Daarnaast zorgen de dichte bladeren voor beschutting voor kleine dieren.

  Deze Rhododendron bloeit van april tot juni en de bloei kan ongeveer 3 weken duren.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een locatie met veel licht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw worden geplaatst.

  Nee, de Rhododendron planten zijn giftig voor mens en dier en mogen niet gegeten worden. Het consumeren van de plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het wordt sterk afgeraden om deze planten in de buurt van eetbare gewassen te planten.

  Ja, de Rhododendron planten hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en daardoor geluid kunnen dempen. Het is echter geen primaire eigenschap van deze planten. Het effect zal dus beperkt zijn.

 • Rhododendrons moeten na de bloei worden gesnoeid door uitgebloeide bloemen en takjes te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel wordt gesnoeid om de volgende bloei niet te belemmeren. Het is aan te raden om de plant lichtjes te snoeien om de vorm en grootte te behouden.

  De Rhododendron groep heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant.

  Voor de Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' is het belangrijk om zure en goed doorlatende potgrond te gebruiken. Vermijd normale potgrond en kies eerder voor een mengsel van turf en schors. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' gedijt het beste in zure grond met een goede drainage. Het is belangrijk dat de bodem humusrijk is en voldoende vocht vasthoudt. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' staat graag op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, zure en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en harde wind. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een mulchlaag of een beschermhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan organisch materiaal. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Rhododendrons hebben specifieke bemestingsbehoeften en kunnen het best bemest worden met een speciale rhododendronmeststof. Deze meststof bevat weinig stikstof en is rijk aan fosfor en kalium. Het is belangrijk om de plant niet te veel of te weinig te bemesten om gezonde groei te bevorderen.

  Het is belangrijk om Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Cheer' te mulchen om de grond vochtig en koel te houden. Mulch helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost te gebruiken als mulch.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale Rhododendronmeststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op luizen, spintmijten en slakken. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kan helpen bij de bestrijding van plagen. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen zoals het schoonhouden van de omgeving en het vermijden van te veel meststoffen de plant gezond houden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Cheer' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant behoort tot de Caucasicum groep en produceert grote trossen van opvallende, roze bloemen in het voorjaar. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Cheer' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en een lichtzure grond. Deze Rhododendron is een aanwinst voor elke tuin en brengt kleur en leven in het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.