Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Chevalier F?lix de Sauvage'

Rhododendron (Caucasicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Chevalier Félix de Sauvage' is een compact groeiende struik met glanzend groene bladeren en grote, opvallende bloemtrossen. De bloemen zijn klokvormig en hebben een prachtige paarse tot roze kleur. Deze rhododendron bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. De plant is winterhard en gedijt goed in zure, vochtige grond en halfschaduw. 'Chevalier Félix de Sauvage' is een mooie toevoeging aan de tuin en kan ook goed worden gebruikt als solitair of in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten. Ze behouden hun bladeren gedurende het hele jaar, waardoor ze het hele jaar door kleur en structuur in de tuin bieden. Deze eigenschap maakt ze een geliefde keuze voor tuiniers.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Chevalier Félix de Sauvage' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, Rhododendrons zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig extra verzorging. Ze gedijen goed in vochtige en zure grond en kunnen goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien indien nodig.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een afstand van minimaal anderhalf tot twee meter tussen de planten om ze voldoende lucht en licht te geven. Houd bij het planten ook rekening met de uiteindelijke grootte van de Rhododendron, zodat ze niet te dicht op elkaar staan.

  Ja, de Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Chevalier Félix de Sauvage' groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed in gevallen met lichte schaduw en kan zelfs wat bescherming tegen de felle middagzon gebruiken. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede luchtstroom.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende, afhankelijk van het weer en de grond.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. De plant kan een waardevolle voedselbron zijn voor bestuivende insecten.

  Rhododendrons dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers. Ze vormen een schuilplaats en voedselbron voor verschillende insecten en vogels. De soorten in de Caucasicum groep zijn winterhard en kunnen een belangrijke toevoeging zijn aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin vanwege de kleurrijke bloemen in het voorjaar.

  Ja, Rhododendrons in het algemeen kunnen goed tegen de volle zon, maar ze zullen het beste gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Rhododendron plant is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om te voorkomen dat mensen of dieren de bladeren of bloemen van deze plant eten.

  Ja, Rhododendrons hebben dicht blad en dikke takken, waardoor ze geluid kunnen dempen. Het is echter geen volledige geluidsdemping, maar kan wel enige vermindering van omgevingsgeluid bieden. Het effect is vooral merkbaar bij hogere frequenties.

 • Rhododendrons kunnen het beste direct na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Snoei niet te diep in het hout, dit kan de bloei belemmeren.

  De Rhododendron plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water en vermijd dat de wortels langdurig nat blijven staan. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Chevalier Félix de Sauvage' heeft zure en goed doorlatende potgrond nodig, zoals speciale Rhododendron potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voeden met meststof voor zuurminnende planten.

  Rhododendrons gedijen goed in zure grond met een goede drainage. Het is belangrijk dat de bodem humusrijk is en voldoende vocht vasthoudt. Zorg voor een pH-waarde tussen 4,5 en 6 voor optimale groei van de plant.

  De Rhododendron 'Chevalier Félix de Sauvage' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een zure en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Rhododendrons hebben bescherming nodig tegen strenge vorst in de winter. Het is goed om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook kan een beschermende doek of fleece over de plant worden gelegd om vorstschade te voorkomen.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig en dient goed te worden bemest tijdens het groeiseizoen. Snoei dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en felle zon.

  Rhododendrons hebben behoefte aan zure grond en kunnen bemest worden met een speciale rhododendronmeststof om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de planten in het voorjaar te bemesten, maar niet te veel om verbranding van de wortels te voorkomen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Voor de Tuinplanten uit de Caucasicum groep is mulchen een nuttige praktijk. Het helpt de bodem vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen koude temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een optimale mulchlaag.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Chevalier Félix de Sauvage' heeft een voorkeur voor zure grond met een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Het behouden van de juiste zuurgraad zal helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, spintmijten en andere insecten. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals pyrethrum kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien om de gezondheid te bevorderen.

 • Omschrijving

  Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Chevalier Félix de Sauvage' is een compact groeiende struik met glanzend groene bladeren en grote, opvallende bloemtrossen. De bloemen zijn klokvormig en hebben een prachtige paarse tot roze kleur. Deze rhododendron bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. De plant is winterhard en gedijt goed in zure, vochtige grond en halfschaduw. 'Chevalier Félix de Sauvage' is een mooie toevoeging aan de tuin en kan ook goed worden gebruikt als solitair of in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.