Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia'

Rhododendron (Catawbiense Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' er en rigtblomstrende busk med store klaser af lyserøde til lilla blomster om foråret. Bladene er mørkegrønne og ovale i form, hvilket gør planten attraktiv hele sommeren. 'Cynthia' trives bedst i fugtig, sur jord og halvskygge til skyggefulde forhold. Med en gennemsnitlig væksthastighed danner denne rhododendron en kompakt busk, der kan blive op til 2 meter høj. Denne plante er et populært valg til haver på grund af de smukke blomster og de stedsegrønne egenskaber.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' er en stedsegrøn plante. Bladene forbliver grønne hele året og taber ikke deres blade om vinteren. Denne plante tilhører gruppen af stedsegrønne havplanter.

  Rhododendroner er generelt hårdføre ned til omkring -15 grader Celsius. Ved ekstrem kulde kan de have brug for ekstra beskyttelse, såsom ekstra muld eller et beskyttende cover. I strenge vintre anbefales det at beskytte planten ekstra mod frost.

  Rhododendroner er generelt lette at vedligeholde og kræver kun grundlæggende pleje, såsom regelmæssig vanding og beskæring efter blomstring. De trives godt i fugtig, sur jord og et sted med halvskygge.

  Rhododendroner har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. En afstand på cirka 1,5 til 2 meter mellem planter er ideel. Sørg for, at planten får tilstrækkelig luft og sollys for at forblive sund.

  Ja, Rhododendron planter trives godt i skyggen. De kan faktisk trives bedre i delvis skygge end i direkte sollys. Sørg for at planten får tilstrækkeligt med fugt og næringsstoffer for at forblive sund.

  Rhododendron 'Cynthia' har brug for vand omkring en til to gange om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke vandmættet. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, Rhododendroner bliver ofte besøgt af sommerfugle og bier på grund af deres nektarrige blomster. At tiltrække bestøvere hjælper med formeringen og fremmer et sundt have miljø. Det er en smuk tilføjelse til enhver have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, Rhododendron tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver de tætte blade skjulesteder for små dyr. Det er dog vigtigt at sikre, at Rhododendron ikke fortrænger de indfødte plantearter.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' blomstrer normalt i maj og juni måneder. Blomstringen kan vare op til 4 uger.

  Rhododendroner bør plantes på et sted med filtreret sollys eller halvskygge, især i de varmere timer på dagen. De kan blive forbrændt af for meget direkte sollys. Det er bedst at beskytte dem mod fuld sol.

  Nej, Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' er ikke spiselig. Indtagelse af dele af denne plante kan føre til forgiftning. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er dyrket til forbrug.

  Ja, Rhododendronplanter har tætte blade, der kan absorbere lyde til en vis grad. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven. Effekten er dog begrænset og afhænger af størrelsen og tætheden af beplantningen.

 • Rhododendroner bør bedst beskæres efter blomstring ved at klippe visne blomster og lange grene væk. Ved regelmæssig beskæring holder du planten tæt og sund. Undgå at beskære om vinteren eller under frost.

  Hold altid jorden fugtig, især i tørre perioder. Giv vand ved plantens base og undgå våde blade for at undgå skimmel. Giv helst vand om morgenen for at undgå fordampning.

  Rhododendron Catawbiense Grp 'Cynthia' trives bedst i sur pottemuld. Sørg for, at pottemulden er godt drænet, og undgå brug af kalkholdig pottemuld. Det er vigtigt at kontrollere pottemulden regelmæssigt for fugtighed og at give planten vand, hvis det er nødvendigt.

  Rhododendron foretrækker sur, veldrænet jord med et højt indhold af organisk materiale. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke mudret. Det er vigtigt at mulche regelmæssigt for at opretholde jordfugtighed og kvalitet.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod kraftig vind og frost. Jorden skal være veldrænet og let sur.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' mod hård frost. Dette kan gøres ved at dække planten med et tykt lag muld eller blade og ved at beskytte planten mod hård vind. Det anbefales også at beskytte planten mod pludselige temperatursvingninger.

  Rhododendronen trives på fugtig jord og et sted i halvskygge. Beskær planten efter blomstring for at bevare formen, og fjern regelmæssigt døde grene. Giv planten organisk gødning om foråret for god vækst og blomstring.

  Rhododendroner har brug for speciel rhododendrongødning for at vokse og blomstre godt. Brug denne gødning om foråret for en sund vækst. Overgødning kan føre til skade på rødderne, så følg den anbefalede dosis.

  Mulch er vigtig for haveplanter som Rhododendrons for at holde jorden fugtig, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk mulch som barkflis eller blade og påfør det i et lag på 5-10 cm omkring planten. Sørg for, at mulchen ikke ligger direkte mod plantens stamme for at forhindre skimmeldannelse.

  Rhododendroner trives bedst i surt til neutralt jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,0. Det er vigtigt at kontrolle jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt rette den med specielle gødninger. En for høj pH-værdi kan føre til problemer med optagelse af næringsstoffer og plantens sundhed.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' er følsom over for angreb af bladlus og spindemider. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten og om nødvendigt behandle den med et passende bekæmpelsesmiddel. Det anbefales også at give planten tilstrækkelig næring og vand, så den er sund og mere modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Cynthia' er en rigtblomstrende busk med store klaser af lyserøde til lilla blomster om foråret. Bladene er mørkegrønne og ovale i form, hvilket gør planten attraktiv hele sommeren. 'Cynthia' trives bedst i fugtig, sur jord og halvskygge til skyggefulde forhold. Med en gennemsnitlig væksthastighed danner denne rhododendron en kompakt busk, der kan blive op til 2 meter høj. Denne plante er et populært valg til haver på grund af de smukke blomster og de stedsegrønne egenskaber.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.