Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum'

Rhododendron (Catawbiense Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' is een prachtige wintergroene struik met grote, donkergroene bladeren en weelderige bloemen. De bloemen zijn dubbelbloemig en hebben een dieppaarse kleur, waardoor ze een opvallende verschijning in de tuin zijn. Deze plant bloeit in het late voorjaar tot begin zomer en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt goed in vochtige, zure grond en is goed bestand tegen koude temperaturen. De 'Fastuosum Plenum' is een populaire keuze voor het creëren van kleurrijke borders of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden wanneer de meeste planten hun bladeren verliezen. Deze eigenschap zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de koudste maanden.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin als tuinplant.

  Ja, de Rhododendron plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te planten en te zorgen voor voldoende vochtige grond.

  Rhododendrons hebben veel ruimte nodig en groeien het beste in de volle grond met voldoende ruimte voor hun wortels. Een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter tussen planten is aan te bevelen om voldoende luchtcirculatie te garanderen en overmatige schaduw te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij andere grote struiken of bomen staat.

  Ja, de Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die goed gedijt in vochtige en humusrijke grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  De Rhododendron houdt van vochtige grond, maar voorkom dat de wortels in een laag water staan. In de zomer kan het nodig zijn om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en pas water te geven wanneer dit nodig is.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. De felgekleurde bloemen trekken deze bestuivers aan, waardoor de plant bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is dus een goede keuze voor wie meer vlinders en bijen wil aantrekken.

  Rhododendrons zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze vlinders, bijen en vogels aantrekken. Ze zorgen voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin en dragen bij aan de lokale fauna. Het is een goede keuze voor wie de biodiversiteit wil bevorderen in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 weken.

  Ja, de Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' verdraagt de volle zon goed, maar kan ook gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot vergiftiging. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te gebruiken voor consumptie.

  Rhododendrons hebben dikke bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Echter, het effect van geluidsdemping is beperkt en kan variëren afhankelijk van de omgeving en de grootte van de plant. Over het algemeen kunnen Rhododendrons bijdragen aan een rustiger omgeving in de tuin.

 • Het snoeien van Rhododendrons kan het beste worden gedaan direct na de bloei, om de bloemknoppen voor het volgende jaar niet te beschadigen. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft tijdens het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doorweekt is. Vermijd dat de wortels van de plant te lang droog staan.

  De Rhododendron 'Fastuosum Plenum' groeit het best in zure, vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd kalkrijke grond. Gebruik eventueel speciale rhododendron potgrond voor het beste resultaat.

  Rhododendrons gedijen het best in zure, vochtige en goed doorlatende grond. Zorg voor een organische en humusrijke bodem met voldoende voedingstoffen. Vermijd kalkrijke en compacte grond voor een optimale groei en bloei.

  De Rhododendron houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind. De grond mag vochtig en lichtzuur zijn.

  Het is aan te raden om rhododendrons in de winter te beschermen tegen vorst door ze te omwikkelen met jute of noppenfolie. Ook is het belangrijk om de plant goed water te geven voor de winterperiode aanbreekt, zodat deze voldoende vocht heeft om vorstschade te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te diep in de grond staat, dit kan de kans op vorstschade verkleinen.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Gebruik organische meststof in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben specifieke behoeften als het gaat om bemesting. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor zuurminnende planten en breng deze aan in het voorjaar. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten zoals Rhododendrons omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de planten beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' gedijt het best in zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld turf of speciale meststoffen. Planten in de verkeerde grondsoort kan leiden tot gezondheidsproblemen en een slechte groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij rhododendrons kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of insectenwerende planten. Ook kan je regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren om eventuele plagen snel te kunnen aanpakken.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Fastuosum Plenum' is een prachtige wintergroene struik met grote, donkergroene bladeren en weelderige bloemen. De bloemen zijn dubbelbloemig en hebben een dieppaarse kleur, waardoor ze een opvallende verschijning in de tuin zijn. Deze plant bloeit in het late voorjaar tot begin zomer en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt goed in vochtige, zure grond en is goed bestand tegen koude temperaturen. De 'Fastuosum Plenum' is een populaire keuze voor het creëren van kleurrijke borders of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.