Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende goudgele bloemen. De bloemen verschijnen in de lente en zorgen voor een kleurrijk en vrolijk contrast in de tuin. Deze plant staat graag op een plek met halfschaduw tot schaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. 'Goldkrone' is een langzaam groeiende rhododendron die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter kan bereiken. Deze soort is geliefd vanwege zijn prachtige bloemen en compacte vorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons (Wardii Grp) 'Goldkrone' zijn groenblijvende planten. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar en biedt dus het hele jaar door kleur in de tuin. Planten die groenblijvend zijn, blijven altijd groen, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij koudere temperaturen te beschermen. De plant kan goed gedijen in een gematigd klimaat.

  Ja, de Rhododendron Wardii Grp Goldkrone is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende vochtige, zure grond en bescherm de plant tegen felle zon en harde wind. Regelmatig snoeien en bemesten bevordert de gezondheid en bloei van de plant.

  Rhododendrons hebben meestal een breedte van ongeveer 1,5 tot 2 meter nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen andere planten en structuren is om luchtcirculatie te bevorderen. Over het algemeen wordt aanbevolen om Rhododendrons minstens 1,5 meter uit elkaar te planten.

  Ja, Rhododendrons zijn geschikt om te groeien in de schaduw. Ze gedijen goed in lichte schaduw of halfschaduw en kunnen ook in de volle schaduw overleven. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden de plant elke week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, de plant Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een favoriete plant voor bestuivers zoals vlinders en bijen in de tuin. Het is een goede keuze als je graag deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, Rhododendrons worden vaak bezocht door bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren zoals vogels en insecten. Rhododendrons zorgen voor variatie en kleur in de tuin, waardoor het aantrekkelijker wordt voor verschillende soorten dieren.

  De Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' kan goed tegen de volle zon. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Nee, Rhododendron is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot maagpijn, braken en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, planten hebben het vermogen om geluid te absorberen en te dempen. Door het bladerdak en de takken kunnen planten geluidsgolven absorberen en weerkaatsen, waardoor ze geluid dempen. Planten in de tuin kunnen bijdragen aan een rustige en aangename omgeving dankzij hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Snoei nooit te diep in oud hout, dit kan de plant beschadigen.

  De Rhododendron 'Goldkrone' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Rhododendron 'Goldkrone' heeft zure grond nodig omdat deze planten houden van een lage pH-waarde. Gebruik daarom speciale potgrond voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is, zodat de wortels niet te nat worden.

  De Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' groeit het beste in een zure, goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat, om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Regelmatig bemesten met een speciale rhododendronmeststof kan de gezondheid en bloei van de plant verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond zuur is en goed doorlatend. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  De Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' heeft winterbescherming nodig om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Dit kan worden gedaan door de plant te mulchen met een dikke laag bladeren of compost. Daarnaast is het ook aan te raden om de plant in te pakken met jute of een speciale beschermhoes.

  Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Gebruik een mulchlaag om de wortels vochtig te houden en verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig. Geef de plant in het voorjaar een meststof voor zuurminnende planten.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure bodem en kunnen bemest worden met speciale rhododendronmeststof. Geef de plant in het voorjaar en de zomer vloeibare mest voor zuurminnende planten. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je geeft.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant komt.

  De Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' gedijt het beste in zure tot neutrale grond met een pH tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar of te nat. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  voor buiten: gebruik handmatig verwijderen van insecten en spint. Voor een ernstige plaag kan een insecticide of een insectenwerend middel worden gebruikt om de plant te beschermen. Zorg voor een goede beluchting en zonlicht om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Rhododendron (Wardii Grp) 'Goldkrone' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende goudgele bloemen. De bloemen verschijnen in de lente en zorgen voor een kleurrijk en vrolijk contrast in de tuin. Deze plant staat graag op een plek met halfschaduw tot schaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. 'Goldkrone' is een langzaam groeiende rhododendron die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 meter kan bereiken. Deze soort is geliefd vanwege zijn prachtige bloemen en compacte vorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.