Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt'

Rhododendron (Catawbiense Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' is een groenblijvende heester met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit hij met prachtige lila tot paarse bloemen die in dichte trossen bij elkaar staan. Deze plant staat het liefst op een beschutte plek in de halfschaduw tot schaduw. Hij kan uitgroeien tot een flinke struik van ongeveer 2 meter hoog en breed. De Rhododendron 'Humboldt' is goed winterhard en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse tuin. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, de Rhododendron is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende vochtige grond en snoei indien nodig na de bloei om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een plek met halfschaduw en bescherm hem tegen harde wind.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' heeft een gemiddelde ruimte nodig van 150-200 cm breed en hoog. Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben tussen andere planten en bestrating om de plant goed te laten groeien en bloeien. Zorg voor een lichte plaats met halfschaduw tot schaduw.

  Deze plant groeit het beste in gedeeltelijke schaduw tot volle schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft en goed doorlatend is.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is eenmaal per week water geven voldoende, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Rhododendrons staan bekend om hun aantrekkingskracht op bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze plant kan helpen bij het aantrekken van deze bestuivers naar uw tuin.

  Rhododendrons kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Daarnaast kunnen de bloemen van de plant bestuivers aantrekken, waardoor de biodiversiteit in de tuin wordt verhoogd. Het is belangrijk om te zorgen voor een gevarieerde beplanting in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze Rhododendron bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Een lichte schaduwplek kan ook geen kwaad.

  Nee, Rhododendrons zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en contact met de plant te vermijden.

  Ja, Rhododendron planten hebben dichte bladeren die geluid kunnen absorberen. Hierdoor kunnen ze helpen om geluid te dempen in een tuinomgeving. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden, om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik uit indien nodig. Knip de takken tot net boven een bladknop af voor een gezonde groei.

  De Rhododendron 'Humboldt' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' groeit het beste in zure potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Gebruik bij voorkeur speciale rhododendron potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  Rhododendrons gedijen het best in vochtige, goed doorlatende zure grond met een hoge organische inhoud. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd kalkrijke grond. Een mulchlaag van schors of bladeren kan helpen om de bodemvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant staat het liefst op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats uit de felle middagzon. Een zure, goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant geen water tijdens vorstperiodes om bevriezing te voorkomen.

  De Rhododendron vereist weinig onderhoud en gedijt het beste in vochtige, zure grond. Snoei regelmatig na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een speciale meststof voor zuurminnende planten. Deze meststof bevat weinig stikstof en extra magnesium. Het is aan te raden om in het voorjaar en in de zomer te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om de Rhododendron in het voorjaar te mulchen met compost, schors of bladeren om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' gedijt het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Zorg voor een goede drainage om ophoping van water en verzuring te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het plaatsen van insectenwerende planten in de buurt of het regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Voorkomen van stress bij de plant door de juiste groeiomstandigheden te bieden kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Humboldt' is een groenblijvende heester met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit hij met prachtige lila tot paarse bloemen die in dichte trossen bij elkaar staan. Deze plant staat het liefst op een beschutte plek in de halfschaduw tot schaduw. Hij kan uitgroeien tot een flinke struik van ongeveer 2 meter hoog en breed. De Rhododendron 'Humboldt' is goed winterhard en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.