Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Jean Marie Montague' is een grote, langzaam groeiende struik met donkerrode bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien in het voorjaar en vormen een opvallende toevoeging aan de tuin. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast met de felgekleurde bloemen. Deze rhododendron is wintergroen en vereist een vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw. 'Jean Marie Montague' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt hem een populaire keuze voor tuinen en landschappen.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorstperiodes te beschermen. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende vochtige, zure grond en vermijd felle zon en droge wind. Regelmatig snoeien na de bloei zal de plant gezond houden.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien, zowel in de breedte als in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Houd bij het planten rekening met de grootte en de groeisnelheid van de Rhododendron.

  Ja, de Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en kunnen zelfs verbranden als ze te veel zonlicht krijgen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de grond vochtig, maar niet te nat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Vermijd echter dat de wortels te lang nat blijven staan.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' is vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt bestuivers aan door zijn aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om insecten aan te trekken.

  Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen. Het is echter niet de meest biodiverse soort, omdat het weinig variatie biedt in voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Over het algemeen zijn inheemse planten beter voor biodiversiteit.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Deze plant kan wel wat schaduw verdragen, maar staat liever op een plek met licht gefilterd zonlicht. Directe volle zon kan schadelijk zijn voor de bladeren en bloemen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen de felle middagzon.

  Nee, Rhododendrons staan bekend als giftige planten en zijn niet geschikt om te eten. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om deze planten uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, Rhododendrons kunnen geluid enigszins dempen dankzij hun dichte bladerdek en struikachtige vorm. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Over het algemeen is het planten van Rhododendrons een aangename toevoeging aan de tuin die kan helpen om het geluidsniveau iets te verminderen.

 • Rhododendrons moeten direct na de bloei gesnoeid worden door uitgebloeide bloemen en uitstekende takken weg te knippen. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit omdat dit de groei van nieuwe bloemen kan belemmeren. Vermijd het snoeien in de herfst, omdat dit de bloei in het volgende jaar kan verstoren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar vermijd ook dat de plant in te natte grond staat. Geeft bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Rhododendron Arboreum Grp 'Jean Marie Montague' gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Het is aan te raden om een mengsel te gebruiken dat speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Vermijd kalkrijke potgrond om te voorkomen dat de plant niet goed groeit.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' gedijt het beste in een zure, goed doorlatende bodem met een hoge organische materiaalgehalte. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten met een speciale rhododendron meststof.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg voor een vochtige, zure grond met voldoende humus. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels te leggen. Een beschermende doek of vlies kan ook worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens droge wintermaanden.

  De Rhododendron vereist een vochtige, zure grond en regelmatig water geven tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Geef jaarlijks organische mest om de groei te bevorderen.

  Rhododendrons hebben speciale meststof nodig die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de juiste verhoudingen te hanteren voor een gezonde groei en bloei. Bemest de plant in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Het is aan te raden om Rhododendrons te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren, dennennaalden of schors om de grond vochtig en koel te houden. Een laag mulch van ongeveer 5-10 cm dik helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en voedt de bodem. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Jean Marie Montague' heeft een voorkeur voor zure grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met organische materialen zoals turf of compost. Een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 is ideaal voor deze plantensoort.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op insectenplagen. Gebruik bijvoorbeeld insecticidzeep of neemolie om bladluizen en andere kleine insecten te bestrijden. Als de plant ernstig is aangetast, overweeg dan om een professionele hovenier in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Jean Marie Montague' is een grote, langzaam groeiende struik met donkerrode bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien in het voorjaar en vormen een opvallende toevoeging aan de tuin. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast met de felgekleurde bloemen. Deze rhododendron is wintergroen en vereist een vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw. 'Jean Marie Montague' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.