Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Mrs Furnival'

Rhododendron (Caucasicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Mrs Furnival' is een prachtige struik met grote, lichtroze bloemen die in trossen bloeien in het voorjaar. De bloemen hebben een opvallende donkerroze vlek in het midden. De bladeren zijn donkergroen en langwerpig. Deze Rhododendron houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. 'Mrs Furnival' is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter kan bereiken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Mrs Furnival' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn groene bladeren, zelfs in de koudere maanden.

  De Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Mrs Furnival' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens koude periodes te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond.

  Ja, de Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Mrs Furnival' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en een zure bodem, en snoei indien nodig na de bloei. Met de juiste verzorging zal de plant goed gedijen in de tuin.

  Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Mrs Furnival' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten of obstakels. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het kiezen van een geschikte plek in de tuin.

  Ja, de Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Mrs Furnival' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in gedeeltelijke schaduw tot schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant zal goed groeien.

  De Rhododendron heeft over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, de Rhododendron 'Mrs Furnival' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen en de lichte geur die ze verspreiden. Het is een populaire plant voor tuinen vanwege de aantrekkelijkheid voor bestuivers.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectar en de beschutting die ze bieden. Ze vormen een goede aanvulling op de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die verschillende soorten insecten aantrekken.

  De Rhododendron "Mrs Furnival" bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Deze plant staat bekend om zijn prachtige en kleurrijke bloemen die de tuin in het voorjaar opfleuren.

  Nee, Rhododendrons kunnen niet goed tegen de volle zon. Ze geven de voorkeur aan een plek met halfschaduw tot schaduw. Het beste is een locatie met ochtendzon en middag- of avondschaduw.

  Nee, de bladeren en bloemen van de Rhododendron zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het wordt sterk afgeraden om deze planten te eten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het verbouwen en plaatsen van de plant in de tuin.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluid kunnen absorberen en kunnen helpen bij het dempen van geluid in een tuin of buitenruimte. Het kan dus bijdragen aan een geluidsdempende omgeving.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm van de struik te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen weg. Snoei nooit te diep in het oude hout, omdat dit de bloei kan verminderen.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om de plant de hele dag te laten hydrateren.

  Potgrond met een zure pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel speciale rhododendrongrond voor optimale groei en bloei.

  Rhododendrons gedijen het beste in een zure, goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem humusrijk is en dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats uit de felle middagzon. Zorg daarnaast voor een vochtige en goed doorlatende grond.

  Het is raadzaam om deze plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermende doek aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft tijdens de koudere maanden. Vermijd het gebruik van kunstmest in de winter, aangezien dit de plant kan verzwakken en gevoeliger kan maken voor vorstschade.

  De Rhododendron 'Mrs Furnival' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en voeg mulch toe om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. De plant vereist een zure bodem, dus voeg indien nodig zure meststoffen toe.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 5,5. Ze kunnen worden bemest met een speciale rhododendronmeststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar vóór de groeiperiode en nogmaals in de zomer.

  Mulchen is belangrijk voor de tuinplant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rondom de plant, maar vermijd direct contact met de stam.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsgebrek, terwijl een te lage pH-waarde de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten zoals de Rhododendron, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten en natuurlijke oliën zoals neemolie worden gebruikt. Daarnaast kunnen regelmatige controles en het verwijderen van aangetaste delen van de plant helpen om plagen onder controle te houden. Het is belangrijk om een geïntegreerde aanpak te volgen om de plant gezond en vrij van ongedierte te houden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Mrs Furnival' is een prachtige struik met grote, lichtroze bloemen die in trossen bloeien in het voorjaar. De bloemen hebben een opvallende donkerroze vlek in het midden. De bladeren zijn donkergroen en langwerpig. Deze Rhododendron houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. 'Mrs Furnival' is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter kan bereiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.