Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden'

Rhododendron (Forrestii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en mooie, lichtroze bloemen. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik met een opgaande groeiwijze. De bloemen verschijnen in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. 'Baden-Baden' gedijt het beste op een beschutte plek in vochtige, goed doorlatende grond en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Deze Rhododendron variant is een sierlijke toevoeging aan de tuin en zorgt voor een kleurrijk accent in het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn wintergroene karakter.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extremere kou. Deze plant kan overleven in de Nederlandse winters.

  Ja, de Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende vochtige en zure grond en plant op een beschutte plek in de halfschaduw. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien, zo'n 1 tot 2 meter in diameter. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Planten kunnen het beste geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw.

  Rhododendrons groeien het beste in halfschaduw tot schaduw. Ze gedijen in vochtige, humusrijke grond en doen het goed onder bomen of dicht bij een muur. Te veel direct zonlicht kan echter leiden tot bladverbranding.

  Rhododendrons hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grondsoort. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef bij warm weer en in de bloeiperiode wat vaker water.

  Ja, Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Rhododendrons zijn een belangrijke voedselbron voor insecten zoals bijen en vlinders. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende soorten insecten. Het is aan te raden om verschillende plantensoorten te combineren om de biodiversiteit verder te stimuleren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei duurt gemiddeld twee tot drie weken.

  Rhododendrons kunnen niet goed tegen de volle zon en hebben liever een plekje in de halfschaduw. Ze gedijen het beste op een locatie met gefilterd zonlicht. Houd de plant uit direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' is niet eetbaar. In het algemeen zouden rhododendrons niet gegeten moeten worden, omdat ze giftig zijn. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot misselijkheid, braken en andere gezondheidsproblemen.

  De Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' heeft dichte, groenblijvende bladeren die geluid enigszins kunnen dempen. Door de volle en bossige groeiwijze van de plant kan geluid gedeeltelijk worden geabsorbeerd. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met speciale geluidwerende materialen of constructies.

 • Rhododendrons worden best gesnoeid na de bloei, om de vorm en grootte van de struik te behouden. Dode of beschadigde takken kunnen op elk moment van het jaar worden verwijderd. Knip de takken terug tot net boven een groeiknop of scheut voor een compacte groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant goed te laten afwateren om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik voor deze plant een potgrond die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Zorg voor een goede drainage in de pot om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  Rhododendrons gedijen het beste in een zure, goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd kalkhoudende grond. Een helling naar het oosten of westen met lichte schaduw is ideaal voor deze plant.

  De Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat staat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' heeft in de winter bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren, stro of fleece. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron 'Forrestii Grp' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een vochtige, zure grond en geef regelmatig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Bemest de plant met een speciale rhododendronmeststof in het voorjaar en in de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overdrijf echter niet met de bemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Het beschermt de wortels van de plant tegen vorst in de winter en houdt de grond koeler in de zomer. Vergeet niet om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen voor optimale bescherming van de plant.

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' gedijt het best in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen beter kan opnemen en gezond kan blijven. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Rhododendrons kunnen gevoelig zijn voor bladluizen, spintmijten en taxuskevers. Om deze plagen te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep worden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Baden-Baden' is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en mooie, lichtroze bloemen. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik met een opgaande groeiwijze. De bloemen verschijnen in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. 'Baden-Baden' gedijt het beste op een beschutte plek in vochtige, goed doorlatende grond en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Deze Rhododendron variant is een sierlijke toevoeging aan de tuin en zorgt voor een kleurrijk accent in het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.