Rhododendron (Forrestii Grp) 'Elisabeth Hobbie'

Rhododendron (Forrestii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Elisabeth Hobbie' is een prachtige en opvallende plant binnen de Forrestii Groep. Deze struik heeft grote, glanzende bladeren en bloeit in het voorjaar met opvallende paarsroze bloemen. De bloemen hebben een opvallende kelkvorm en trekken veel vlinders en bijen aan. 'Elisabeth Hobbie' staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, zure grond. Deze Rhododendron voegt kleur en schoonheid toe aan elke tuin en is een echte blikvanger.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Ze behoren tot de categorie van de tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren.

  Rhododendrons staan ​​bekend om hun gemakkelijke onderhoud, mits geplant op een vochtige, goed doorlatende bodem en in de schaduw. Ze hebben regelmatig water nodig, vooral in droge periodes, en af en toe wat meststof voor optimale groei en bloei. Het snoeien van dode bloemen en takken wordt aanbevolen om de plant gezond te houden.

  Voor een rhododendron is het aan te raden om ongeveer 1 tot 2 meter ruimte vrij te houden, afhankelijk van de grootte van de struik. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt om goed te gedijen. Geef de plant ook voldoende ruimte om zich uit te breiden en tot zijn volle potentieel te groeien.

  De Rhododendron (Forrestii Grp) 'Elisabeth Hobbie' groeit het beste in gedeeltelijke schaduw tot schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt en bescherm hem tegen felle middagzon voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet uitdroogt, vooral tijdens warme periodes.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen hebben ze één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, Rhododendrons trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze aantrekkelijk voor bestuivers en bevordert de biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuiniers die graag willen bijdragen aan het behoud van deze insecten.

  Rhododendrons bieden nectar en pollen voor bijen en andere insecten. Ze kunnen dus bijdragen aan biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere plantensoorten aan te planten voor een gevarieerde leefomgeving voor verschillende dieren.

  De Rhododendron 'Elisabeth Hobbie' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode kan tot wel 3 weken duren.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Zorg dus voor een beschutte standplaats.

  Nee, Rhododendrons zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is daarom niet veilig om deze plant te eten.

  Rhododendrons hebben dichte, groenblijvende bladeren die geluid kunnen absorberen, maar dit is meestal niet voldoende om als geluidsdempend te worden beschouwd in een tuinsetting. Andere planten kunnen een betere keuze zijn voor geluidsdemping.

 • Het snoeien van rhododendrons gebeurt best na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode bloemen en takken en maak de struik wat lichter en luchtiger door enkele oudere takken te verwijderen. Zorg ervoor dat er altijd wat blad overblijft op de takken om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Rhododendrons groeien het beste in zure potgrond met een goede drainage. Gebruik bij voorkeur speciale rododendrongrond voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de wortels niet te nat staan om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Forrestii Grp) 'Elisabeth Hobbie' gedijt het best in een zure, vochtige bodem met goede drainage en een hoge organische inhoud. De bodemkwaliteit kan worden verbeterd door het toevoegen van compost of veenmos. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid en zuurgraad.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en felle middagzon. Houd de grond vochtig, maar vermijd wateroverlast.

  In de winter kunnen rhododendrons vorstgevoelig zijn, dus het is belangrijk om ze goed te beschermen. Je kunt de planten afdekken met een dikke laag bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen de kou. Zorg er ook voor dat de planten goed water krijgen voordat de vorst intreedt om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Voorzie de plant van bemesting in het voorjaar en snoei na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Rhododendrons gedijen het beste in vochtige, zure grond in de halfschaduw.

  Rhododendrons kunnen het beste bemest worden met een speciale rhododendronmeststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemesten kan het beste in het voorjaar en in de zomermaanden, maar niet in de herfst en winter. Het is belangrijk om de plant niet te veel te bemesten om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is aan te raden voor deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of booms schors als mulch laag. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De Rhododendron (Forrestii Grp) 'Elisabeth Hobbie' gedijt het beste in zure bodems met een pH tussen 4,5 en 6. Een zure grond zorgt ervoor dat de plant optimaal voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld meststoffen of bodemverbeteraars.

  Rhododendrons kunnen gevoelig zijn voor aanvallen van bladluizen, spintmijten en schimmels zoals meeldauw. Om ongedierte te voorkomen, kunt u regelmatig controleren op symptomen en indien nodig behandelen met passende bestrijdingsmiddelen. Het is ook belangrijk om de plant goed te verzorgen door hem voldoende water en voedingsstoffen te geven en de juiste groeiomstandigheden te bieden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Elisabeth Hobbie' is een prachtige en opvallende plant binnen de Forrestii Groep. Deze struik heeft grote, glanzende bladeren en bloeit in het voorjaar met opvallende paarsroze bloemen. De bloemen hebben een opvallende kelkvorm en trekken veel vlinders en bijen aan. 'Elisabeth Hobbie' staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, zure grond. Deze Rhododendron voegt kleur en schoonheid toe aan elke tuin en is een echte blikvanger.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.