Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland'

Rhododendron (Yakushimanum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Dreamland' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige witte bloemen die een lichtroze tint hebben. Deze bloemen trekken vlinders aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure grond en moeten goed worden beschermd tegen felle zon en droge wind. 'Dreamland' is een perfecte keuze voor in borders, als solitaire plant of in een rotstuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende alle seizoenen. Het is een prachtige aanvulling voor je tuin het hele jaar door.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met mulch of bladeren om vorstschade te voorkomen. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen.

  Ja, de Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en een goede standplaats en de plant zal gedijen. Regelmatig snoeien en bemesten is aan te raden voor optimale groei en bloei.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte tussen elke plant om luchtstroom en groei te bevorderen. Houd er rekening mee dat ze langzaam groeien en ruimte nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen.

  Ja, Rhododendrons groeien het best in halfschaduw tot schaduwrijke omstandigheden. Te veel direct zonlicht kan de plant verbranden en uitdrogen. Zorg voor een beschutte plek in de tuin met voldoende vochtige grond.

  De Rhododendron 'Dreamland' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' is vlinder- en bijenlokkend dankzij de nectar in de bloemen. Dit maakt de plant een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Rhododendrons dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen en vlinders met hun prachtige bloemen. Ze bieden ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Door het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende planten, kunnen ze helpen om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' bloeit van april tot en met mei en de bloei duurt ongeveer 4 weken.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook halfschaduw. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen harde wind. Deze plant kan prima gedijen in de volle zon, maar kan ook wel wat schaduw verdragen.

  Nee, Rhododendron planten zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en dieren. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant wordt ingenomen.

  Ja, Rhododendrons helpen om geluid te dempen door hun dichte bladeren en takken. De dikke bladeren vangen geluidsgolven op en verminderen de weerkaatsing ervan. Het planten van Rhododendrons langs een drukke weg of bij een lawaaiige omgeving kan helpen om het geluid te verminderen.

 • Snoei de plant direct na de bloei door uitgebloeide bloemen en dunne takken weg te knippen. Knip dode takken en takken die de vorm van de plant verstoren weg. De plant kan eventueel licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in een plas water staat. Water geven in de vroege ochtend of late avond wordt aangeraden.

  De Rhododendron houdt van zure, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de planten voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels van de plant.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' gedijt het best in goed doorlatende, zure bodem. Zorg voor een lichtvochtige, humusrijke grond voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te verbeteren met mulch of compost.

  Zorg ervoor dat de standplaats van de Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' een lichte tot halfschaduwrijke plek is met zure, goed doorlatende grond. Vermijd te felle zon en bescherm de plant tegen harde wind. De plant gedijt het beste in een vochtige omgeving.

  Zorg voor winterbescherming door de wortels van de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Bescherm de takken tegen de kou door ze in te pakken met jute of vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om vorstschade te voorkomen.

  De Rhododendron 'Dreamland' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Geef de plant in het voorjaar een meststof voor zuurminnende planten en snoei na de bloei indien nodig. Houd de plant vrij van dode bladeren en bloemen om ziektes te voorkomen.

  Rhododendrons hebben bovengrondse wortels die gevoelig zijn voor meststoffen, daarom is het belangrijk om een speciale meststof te gebruiken voor zuurminnende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof en kalium, en vermijd meststoffen met te veel fosfor. Bemest de plant in het voorjaar en het najaar volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant, maar vermijd het direct tegen de stam te leggen.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Dreamland' gedijt het best in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende zuur is om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes om eventueel ongedierte zoals luizen of bladluizen te bestrijden. Regelmatig controleren op ongedierte en snel handelen bij de eerste tekenen van besmetting kan verdere schade aan de plant voorkomen. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Dreamland' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met prachtige witte bloemen die een lichtroze tint hebben. Deze bloemen trekken vlinders aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure grond en moeten goed worden beschermd tegen felle zon en droge wind. 'Dreamland' is een perfecte keuze voor in borders, als solitaire plant of in een rotstuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.